De sfeer van Dickens in de Emmastraat en op de Overtuin in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo jansen

VELP – Aan het Dickens Festival in de Emmastraat op 7 en 8 december 2019 wordt een Dickensplein aan de Hoofdstraat toegevoegd.

De Overtuin in het centrum van Velp wordt beide dagen omgetoverd tot een Dickensplein. Het plein, maar ook voor de winkels aan de overkant (bij de Naeff-flat), wordt zoveel mogelijk met tenten, verwarmde terrassen en allerlei decorelementen à la Dickens ingericht.

Er wordt ruimte gecreëerd voor een hapje en een drankje, voor muzikale optredens en voor entertainment. Zowel op zaterdag als op zondag zijn er van 12.00 tot 17.00 uur Dickens creaties te zien, zoals een orgelman, een marketenster, een magiër en er is een fotograaf die van bezoekers, al dan niet in Dickensstijl verkleed, foto’s maakt.

Veelzijdig Velp heeft speciaal voor dit weekend de grote kerstboom, die het plein in deze dagen siert, enkele dagen eerder laten plaatsen. Tijdens het weekend kunnen bezoekers hun kerstwensen in de boom hangen. De leukste, opvallendste wensen worden aan het eind van iedere dag beloond met iets lekkers van Banketbakkerij Teunissen.

Op zondag 8 december kan er een ritje worden gemaakt met de arrenslee. Men kan in- en uitstappen bij de Overtuin, maar ook op het kruispunt Pastoor Koenestraat/Emmastraat, zodat men alle festiviteiten in het centrum kan meemaken.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden