Dorpswandeling “Verdwenen in Rheden”

Foto: Je bent Rhedenaar als - Engel Kersten

RHEDEN – In het kader van het 65-jarig bestaan van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal (OKRR) wordt in het weekend van 11 tot en met 13 oktober stil gestaan bij de geschiedenis van het dorp Rheden en omgeving.

Op zondagmiddag is er een dorpswandeling van ongeveer 1 uur door de Groenestraat met als gids Mechteld Kranenburg, een rasechte vertelster. Zij is geboren in de Groenestraat en zal tijdens de wandeling vertellen over de ins en outs van de voormalige bewoners en de winkels in de “Hoofdstraat“ van het dorp Rheden.

Een groot gedeelte van de huizen/winkels is in de loop der jaren verdwenen. Ook wordt aandacht besteed aan de functie van de Groenestraat als “afvoer” van Rheden. Meer weten? Loop dan mee op zondagmiddag om 13.00 uur vanaf het Dorpshuis aan het Mr. B. van Leeuwenplein. Na afloop is het mogelijk na te praten onder het genot van een kopje koffie/thee, en de expositie Verdwenen in Rheden te bekijken.

Verdwenen in Rheden

In een opstelling van panelen zijn ongeveer 45 afbeeldingen te zien van een groot aantal gebouwen en plekken in het dorp Rheden die in de loop van de tijd drastisch zijn veranderd.  Zoals bijvoorbeeld: de afsplitsing van Rhederlaag bij de aanleg van de A348, de sloop van het Veerhuis, verdwenen boerderijen op de Gasthuisbouwing en in Worth-Rheden. Tijdens de tentoonstelling zijn ook veel fotoboeken in te zien van o.a. De Willem de Zwijgerschool.

Zondag 13 oktober

13.00 uur Dorpswandeling door de Groenestraat over “Heden en verdwenen in Rheden” door Mechteld Kranenburg Start bij Dorpshuis aan het Mr. B. van Leeuwenplein. Deelname leden OKRR gratis, niet-leden € 2,50,

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.oudheidkundigekring.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0