Gedichten over oorlog en vrede

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – In pop-up museum Rheden in Oorlogstijd, worden zondag 8 maart gedichten over en uit de oorlog gelezen door Walter Jansen en Annemiek Verhoeven. De voordrachten beginnen om 14.00 en om 15.00 uur en de entree is gratis.

Woorden geven aan iets wat niet te beschrijven valt. Dat is wat dichters deden en doen. Woorden en beelden geven aan het onbenoembare, zodat de lezer troost, herkenning, of een aanzet tot verzet voelt. Oorlogspoëzie door dichters die we nu weer lezen en dankbaar zijn voor hun woorden: Ida Gerhart, Leo Vroman, Jan Campert, Willem Wilmink, Gerrit Kouwenaar, Clara Eggink, maar ook de Canadese piloot die in 1944 een versje schrijft in het poëziealbum van een van de dochters van zijn onderduikadres.

‘Jezelf een vraag stellen / Daarmee begint het verzet / En dan die vraag / Aan een ander stellen’, aldus Remco Campert in het gedicht Iemand stelt de vraag.

Pop-up museum Rheden in Oorlogstijd, Hoofdstraat 75 Velp, is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Vrij entree. www.facebook.com/rhedeninoorlogstijd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden