Gerard Beltman geeft een lezing over het Openluchtmuseum

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL – De Serre van Rozendaal is elke woensdag geopend tussen 10.00 en 12.30 uur voor ontmoeting en koffie. Regelmatig worden er lezingen en concerten gehouden. 18 oktober geeft Gerard Beltman een lezing over het Openluchtmuseum.

Nog maar enkele jaren geleden voegde het Nederlands Openluchtmuseum enkele panden uit de Amsterdamse Jordaan aan de collectie toe en een watersnoodwoning, in 1953 geschonken als noodhulp door de regering van Noorwegen.

Eind september van dit jaar opende het museum de Canon van Nederland: vijftig canonvensters die met behulp van digitale technieken hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis op een nieuwe manier laten beleven. Bovendien kreeg een aantal van deze vensters, zoals onze eeuwige strijd tegen het water, onze fossiele brandstoffen, en ook grootheden als Karel de Grote en Willem Drees een fysieke plek in het museumpark.

Het museum is tevens de organisator van de maand van de geschiedenis die jaarlijks in oktober plaatsvindt en van vele evenementen.

Gerard Beltman is rondleider in dit museum. Hij geeft op eigen wijze een inkijk in de boeiende ontwikkelingen van dit museum en vertelt over zijn ervaringen als rondleider.

De Serre, Kerklaan 15, is zoals elke woensdag geopend tussen 10.00 en 12.30 uur,.de lezing van Gerard Beltman begint om 10.30 uur. Toegang vrij.

Reacties