‘Ik buurt mee!’-lezing: Oekraïne

Foto: Oekraïne

VELP = Op donderdag 29 september geeft Rob Pieterse bij Boekhandel Jansen & de Feijter een ‘Ik buurt mee!’-lezing over de situatie in Oekraïne. Wat doet de oorlog in Oekraïne met de internationale economische en politieke verhoudingen?

Op deze vraag geeft Velpenaar Rob Pieterse een antwoord, een voorlopig antwoord, zegt Pieterse, want de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Daarom ziet hij zijn lezing vooral als ‘werk in uitvoering’. Inbreng van toehoorders is welkom.

De door Rusland begonnen oorlog in Oekraïne heeft al effecten veroorzaakt, direct en indirect, zoals: prijsstijgingen, een energiecrisis en inflatie die tot welvaartsverlies in het westen leiden. Klimaatpolitiek en energietransitie komen in een ander licht te staan. Daarnaast verschuiven de internationale politieke verhoudingen, is de EU besluitvaardiger geworden en zijn Zweden en Finland tot de NAVO toegetreden. Hoe gaat dit alles zich verder ontwikkelen?

Rob Pieterse (1942) startte zijn loopbaan in 1968 bij AKU Arnhem. Daarna volgden internationale functies tot hij in 1977 overstapte naar Kluwer in Deventer. Na de fusie tot Wolters Kluwer werd hij lid en later voorzitter van de Raad van Bestuur. In 2003 ging hij met pensioen en vervulde hij enkele commissariaten en andere bestuursfuncties.

Praktische info

  • Datum: donderdagavond 29 september 2022
  • Tijd: 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
  • Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp
  • Toegang: € 5,- (exclusief consumpties), contant of met pinpas op de avond zelf. Houders Gelrepas: gratis (graag vermelden bij aanmelding)
  • Aanmelden: [email protected] of in de boekhandel.

De avond wordt live gestreamd (kosten: € 3,-) Meer info en aanmelden: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen