Lezing Gerrit van Middelkoop: Historische verkenning Velpse plekken van plezier

Foto: Gerrit van Middelkoop

VELP – Op zondag 13 oktober om 15.00 uur neemt Gerrit van Middelkoop de bezoekers van Nieuwe Ruimte mee op een virtuele dagtrip door Velp langs verdwenen en veelal vergeten plaatsen van vertier.

Met behulp van fotoprints, maquettes, teksten en projecties worden de herinneringen opgehaald aan een zestiental, ooit opzienbarende attracties in Velp en omstreken.

Inwoners van Velp worden uitgenodigd om deze middag hun geheugen op te frissen en persoonlijke verhalen te delen zodat bijvoorbeeld eindelijk het raadsel van de hoge duikplank van Bad Beekhuizen kan worden opgehelderd.

Natuurlijk komt ook de wonderplant van Daalhuizen aan bod. De plant die ooit zoveel nationaal opzien baarde dat men van heinde en ver naar Velp toe kwam om dat fenomeen met eigen ogen te aanschouwen. Om de belangstelling in goede banen te leiden werd er een merkwaardige stellage gebouwd. Voor deze gelegenheid is er speciaal een maquette op schaal nagebouwd om die geschiedenis weer leven in te blazen.

De dagtrip sluit aan op de door Van Middelkoop tijdelijk aan de lopende tentoonstelling ‘Plekken van plezier’ toegevoegde expositie, waarin het thema wordt belicht vanuit een Velps gezichtspunt. Er zal veel aandacht zijn voor dat wat er in Velp verdwenen is.

Entree: € 5,00 euro (gratis voor donateurs van Nieuwe Ruimte). Kijk voor meer informatie ook op: www.nieuwe-ruimte.nl.

Expositie en lezing: een historische verkenning van Velpse plekken van plezier door Gerrit van Middelkoop
Data: zondag 13 oktober 2019, aanvang 15.00 uur, locatie: Nieuwe Ruimte, Den heuvel 32, Velp. De expositie ‘Plekken van plezier’ is gratis toegankelijk op zaterdag en zondag van 12.00 -17.00 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0