Lezing over koper door Kees Mak

Foto: KGelders Geologisch Museum Velp

VELP – Zondag 15 september om 14.00 uur houdt Kees Mak in het Gelders Geologisch Museum aan Parkstraat 32 te Velp een lezing over koper.

Koper is een metaal dat we allemaal uit het dagelijkse leven kennen. Vroeger moest er koper worden gepoetst. In de meeste huishoudens zijn nu nog wel gebruiksvoorwerpen met koper te vinden. Voor mineralenverzamelaars neemt koper een vooraanstaande plaats in. In veel mineralen komt namelijk koper voor, zoals in malachiet en azuriet.

Kees Mak zal in zijn lezing onder meer ingaan op de ontdekking, toepassing en opmerkelijke eigenschappen van koper, maar ook op mineralen met koperverbindingen, in het bijzonder uit de Mijn Clara in het Zwarte Woud. Er zullen schitterende dia’s getoond worden.

Aanmelding voor de lezing is niet nodig. Kosten: toegangsprijs van het museum (Volwassen: €7,- en kinderen 4 t/m 12 jaar: €4,-). Voor vrijwilligers en Vrienden van het Museum is de lezing gratis. Gelders Geologisch Museum, Parkstraat 32, Velp. Meer informatie: 026-3642996.

Kijk voor meer informatie ook op: www.geologischmuseum.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden