Lichtjesavond: herinneringen aan overleden dierbaren levend houden

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN/RHEDEN – Tijdens de Lichtjesavonden in de gemeente Rheden kunnen bezoekers met het aansteken van een kaars, herinneringen aan overleden dierbaren levend houden. De Lichtjesavonden vinden voor de vierde achtereenvolgende keer plaats. In 2016 werden deze sfeervolle avonden voor het eerst georganiseerd.

Begraafplaats en gedenkpark Imboslaan in Dieren

Op begraafplaats en gedenkpark Imboslaan in Dieren vond de Lichtjesavond plaats op vrijdag 22 november.

Begraafplaats en gedenkpark Heiderust in Rheden

Twee weken later, op vrijdag 6 december, is de Lichtjesavond bij begraafplaats en gedenkpark Heiderust in Rheden. Tussen 18.00 en 20.00 uur zingt dameskoor Colours uit Westervoort in de aula en speelt de Midwinterhoorngroep Doesburg.

Bij enorm hinderlijk weer gaat deze avond niet door en zal dit vermeld worden op de website www.rheden.nl/begraafplaatsen.

Goede samenwerking

De afgelopen edities werden goed bezocht en bezoekers van de Lichtjesavonden waren enorm positief over het feit dat deze georganiseerd werden. Mensen waren ontroerd en ervaarden de avonden als bijzonder. Voor de samenwerkende organisaties, Iris & de Mol uitvaartverzorging, Monuta Dieren en Team begraafplaatsen gemeente Rheden, voldoende reden om ook dit jaar weer gezamenlijk de Lichtjesavonden te organiseren. Ook Van der Meer Natuursteen uit Arnhem werkt dit jaar weer mee aan de avonden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden