Living Library: ontdek een onbekende wereld

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – In Nederland leven we in een vrij land waarin iedereen zichzelf mag zijn. Ruim 17 miljoen unieke en kleurrijke mensen die een eigen achtergrond en levensvisie hebben. Maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Zaterdagmiddag 24 september is er in de Bibliotheek Dieren een Living Library. De mogelijkheid om in gesprek te gaan met mensen die je in het dagelijkse leven niet snel spreekt. Wat is hun verhaal?

Kwam je al bij de Bibliotheek om boeken te lenen, door tijdschriften te bladeren of misschien om iets op de computer op te zoeken? In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Mensen met een interessante geschiedenis. Ze zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. Een vluchteling, een transgender persoon, een ex-crimineel, een politicus en een tienermoeder… In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Zoals je ook uit nieuwsgierigheid een boek leent en leest stap je in de belevingswereld van een ander.

Ontmoet ‘iemand anders’

De basis voor een gesprek bij de Living Library is wederzijds respect. Zowel boeken als lezers mogen vragen stellen. Maar allebei mogen ze er ook voor kiezen een vraag niet te beantwoorden of het gesprek te stoppen.

Een aantal van deze ‘levende boeken’ is inwoner van de gemeente Rheden. Inwoners die wat te vertellen hebben. Geen boek op een schap, maar een echt méns met een uniek verhaal, hún verhaal.

Handig om te weten

De Living Library is zaterdag 24 september van 12.30 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Dieren. Je kunt gewoon langskomen en ter plekke aangeven met wie jij in gesprek wilt gaan. Een gesprek met een levend boek duurt ongeveer 20 minuten met een eventuele verlenging van 10 minuten. Je kunt met meerdere levende boeken in gesprek gaan. Het maakt niet uit of je wel of geen lid bent van de Bibliotheek en meedoen is gratis. Laat je verrassen en kom tot nieuwe inzichten!

Themaprogramma Vrijheid en democratie

De Living Library is onderdeel van een nieuw themaprogramma Vrijheid en democratie van de Bibliotheek Veluwezoom. Van september t/m december 2022 bieden we een podium voor waardenvrije informatie, onverwachte ontmoetingen en dialoog. Ontdek een onbekende wereld in de ‘Living Library’, kom meer te weten over hoe onze rechtstaat werkt, en verbreed je horizon met ‘volksfilosoof’ Bas Haring. Voor iedereen die op zoek is naar nieuwe geluiden, verbinding en contact.

Meer info: www.bibliotheekveluwezoom.nl/thema

De Living Library sluit tevens aan bij Gelderland in Vrijheid. De Provincie Gelderland is initiatiefnemer en medefinancier.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen