Lodewijk Asscher over zijn boek ‘Opstaan in het Lloyd Hotel’

Foto: Lodewijk Asscher

VELP – Op maandag 9 december 2019 komt Lodewijk Asscher, fractievoorzitter van de PvdA, oud-minister en vicepremier naar Parkstaete Velp (Parkstraat 3) om over zijn boek Opstaan in het Lloyd Hotel te spreken.

Samen met het publiek gaat oud-wethouder, journalist en politicoloog Jan Bart Wilschut met hem in gesprek. Er komen drie thema’s aan bod: leiderschap, de mens in de politiek en de toekomst van de sociaaldemocratie. De onderwerpen die ook de indeling van zijn boek vormen. Het gesprek begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). De entree is vrij.

Lodewijk Asscher (Amsterdam, 1974)

In zijn nieuwe boek `Opstaan in het Lloyd Hotel` schrijft Lodewijk Asscher openhartig over zijn persoonlijke en politieke ervaringen en  schetst de dilemma’s waarvoor hij zich geplaatst ziet en verbindt deze aan de drijfveren die hem tot een van de meest bevlogen politici van Nederland maken. Na de pauze is er ruim tijd om hem vragen te stellen.

Over Lodewijk Asscher

Na een carrière in de Amsterdamse politiek maakte Lodewijk Asscher de overstap naar de landelijke politiek. Vanaf 9 december 2016 is hij partijleider van de PvdA. Na de Tweede Kamerverkiezingen 2017 werd hij Kamerlid en fractievoorzitter. Eerder was hij van 5 november 2012 tot 26 oktober 2017 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vicepremier in het kabinet-Rutte II.

Jan Bart Wilschut (1963)

Hij studeerde politicologie in Amsterdam. Als free-lance journalist werkte hij voor Vrij Nederland, HPde Tijd en De Groene Amsterdammer om daarna als verslaggever bij Omroep Gelderland in dienst te gaan. In 1993 was hij oprichter van Stichting de Dialoog, bureau voor interactieve beleidsvorming. In 1999 ging hij zelfstandig verder met het opzetten en leiden van debatten voor tal van organisaties. Van RABO bank tot Hockeybond en van Woningbouwcorporaties tot verschillende politiekorpsen. Wilschut voelt zich thuis in de zaal om samen met het publiek er een energieke bijeenkomst van te maken. Naast debatleider was Jan Bart een kleine vier jaar wethouder in Rheden en tot september 2012 directeur van de Regio Achterhoek.

Aanmelden op www.eenpassievoorboeken.nl of [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden