Martin Idema geeft een lezing over Madagaskar

Foto: Renske Idema

VELP – Reislustige Velpenaren Martin en Renske Idema maken verre en avontuurlijke reizen over heel de wereld. Van meerdere reizen verzorgt Martin presentaties.

Zijn volgende presentatie zal gaan over Madagaskar, het Rode Eiland.

Martin is geograaf en gevorderd filmamateur, hij illustreert met prachtige films van het betreffende gebied, van de natuur, de volken die er leven en van de cultuur. Deze middag neemt hij u mee op reis naar het op drie na grootste eiland ter wereld, ten oosten van Afrika.

Als gevolg van de geïsoleerde ligging heeft Madagaskar een grote diversiteit aan planten en dieren, waarvan veel soorten nergens anders voorkomen. Een Ark van Noach in de natuur.

In tegenstelling tot in Afrika leven er geen grote landzoogdieren. Hier is de koning der dieren de lemuur of maki. Deze halfaap komt in vele soorten alleen op Madagaskar voor. De kameleons zijn de prinsen van het Malagassische dierenrijk. Verwar ze niet met gekko’s, hagedissen met zuignapvingers.

Liefst zeven baobabsoorten zijn er op Madagaskar, terwijl Afrika maar één soort kent. En meer dan 100 soorten orchideeën, ook meer dan in heel Afrika.
Madagaskar doet zijn bijnaam “Het Rode Eiland “ vooral eer aan in het Centrale Hoogland waar op veel plaatsen de roodgekleurde bodem borg staat voor prachtige landschappen.

Naast de aandacht voor fauna, flora en het landschap komt in deze presentatie ook de levenswijze van de verschillende bevolkingsgroepen ruimschoots aan bod.

Het wordt weer een boeiende middag. U gaat veel zien en horen over een gebied wat voor velen toch minder bekend is. Iedereen is welkom op deze contactmiddag.

Deze contactmiddag wordt georganiseerd door ouderenbond KBO/PCOB.

Dinsdag 12 februari 2019 in De Elleboog van Nieuw Schoonoord om 14.30 uur.

Madagaskar

article
133192
VELP – Reislustige Velpenaren Martin en Renske Idema maken verre en avontuurlijke reizen over heel de
https://rheden.nieuws.nl/evenementen/martin-idema-geeft-een-lezing-over-madagaskar/
2019-01-12T14:19:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/10174937/Madagaskar-Martin-Idema.jpg
De Elleboog, lezing, Madagaskar, Martin Idema, Nieuw Scoonoord, Renske idema, rheden.nieuws.nl, Velp