Martin Idema geeft lezing over Spitsbergen

Foto: Renske Idema

RHEDEN – Op de contactmiddag van de KBO/PCOB op 14 februari komt de heer Martin Idema in het Dorpshuis Rheden, de aanwezigen vertellen over zijn reis naar Spitsbergen.

Geïllustreerd door prachtige filmbeelden, vertelt hij over zijn tocht met een driemaster langs de kust van Spitsbergen en de belevenissen tijdens de dagelijkse landingen

Martin en Renske Idema zijn avontuurlijke reizigers. In 2012 reisden zij rond en op Spitsbergen, niet ver meer van de Noordpool, een wens die ontstond nadat zij eerder Antarctica bezochten.

Martin Idema laat in zijn lezing bijzondere beelden zien, zoals van de blauwe vinvis, het grootste dier dat ooit op aarde heeft geleefd, van bultruggen, beluga’s, walrussen en ijsberen, maar ook van vele soorten vogels en planten, prachtige landschappen, immense gletsjers en ijsbergen.

Naast aandacht voor de natuur krijgen bezoekers interessante informatie over de rol van Nederlanders op Spitsbergen tussen 1596 en vandaag, toegespitst op de walvisvaart en de steenkoolwinning.

Kortom een boeiende en interessante middag en genieten van prachtige beelden.

14 februari 14.00 uur KBO-PCOB, Dorpshuis Rheden, Spitsbergen (film en powerpoint-presentatie).

Spitsbergen lezing Martin Idema

 

 

article
133186
RHEDEN – Op de contactmiddag van de KBO/PCOB op 14 februari komt de heer Martin
https://rheden.nieuws.nl/evenementen/martin-idema-geeft-lezing-over-spitsbergen/
2019-01-12T14:13:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/12140928/Spitsbergen-lezing-Martin-Idema-Renske-Idema.jpg
Dorpshuis Rheden, Elleboog, KBO, lezing, Martin Idema, Nieuw Schoonoord, Noordpool, PCOB, Renske idema, rheden.nieuws.nl, Spitsbergen