Opening Expositie “Indië in Velp”

Foto: defensie.nl

VELP- In het weekend van 16-18 augustus is een tentoonstelling in zaal ‘De Elleboog’ van het verzorgingshuis ‘Nieuw-Schoonoord’ aan de Hoofdstraat te Velp over de geschiedenis van Indiëgangers die zich in de loop van de eeuwen in Velp hebben gevestigd en daarmee een blijvend stempel hebben gedrukt op dit dorp.

Opening, Indië in Velp

De tentoonstelling wordt op vrijdagavond 16 augustus om 19.30 uur geopend door wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden. Aansluitend zal drs. Willem Huetink, docent geschiedenis aan het Rhedens Lyceum, en auteur van het boekje ‘Arnhem, Haagje van het Oosten’, een inleiding verzorgen over het thema ‘Indië in Velp’.

John MacLeod, de man van Mata Hari

Op zaterdagmiddag 15.00 uur geeft Gerrit van Middelkoop in Nieuw Schoonoord ‘een lezing over John MacLeod, de man van Mata Hari. Na terugkomst uit Indië heeft majoor Rudolph MacLeod, inmiddels gescheiden, tot zijn dood op verschillende locaties in Velp gewoond samen met hun eerste dochter Non. Beide liggen begraven op begraafplaats Heiderust te Rheden.

Historische wandeling door Velp

Op zondag 18 augustus organiseert de Oudheidkundige Kring vervolgens een historische wandeling door Velp langs locaties waar Indiëgangers gewoond hebben of waar deze begraven liggen. De wandeling start om 13.00 uur bij Nieuw Schoonoord. Deelname is voor leden OKRR gratis, niet-leden betalen € 2,50. De wandelgids ‘Indië in Velp’ is tijdens de tentoonstelling te koop voor € 7,50.

65-jarig jubileum Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal

De Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal (OKRR) organiseert deze tentoonstelling ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum. In de acht dorpen binnen het werkgebied van de kring worden vanaf april acht tentoonstellingen georganiseerd, elke maand een nieuwe tentoonstelling. Deze worden steeds door vrijwilligers uit de dorpen zelf opgezet aan de hand van het thema “Onderweg langs wegen en paden in Ambt Rheden en Heerlijkheid Rozendaal”.

Openingstijden

De tentoonstelling in Velp is geopend op vrijdag 16 augustus van 19.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag 17 en zondag 18 augustus van 12.00 – 17.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie over de OKKR ook op: https://www.oudheidkundigekring.nl/.

Alvast meer weten over Indië in Velp? Bekijk dan het door het Ministerie van Defensie uitgegeven boekje: Indië in Velp en Rozendaal.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0