Plantjesmarkt in Eerbeek

Foto: Tineke Mäkel - K.M.T.P. Groei & Bloei Veluwezoom

EERBEEK – Kom naar de feestelijke plantjesmarkt die op 15 mei van 13.00 – 16.00 uur wordt gehouden in de Charlotte van Bourbonlaan 24. 6961 ER Eerbeek. De toegang is gratis en ook koffie/thee/fris met wat lekkers staan gratis voor u klaar op het terras.

De plantjesmarkt

KMPT Groei en Bloei bestaat dit jaar maar liefst 150 jaar en daarom heeft de plantjesmarkt een extra feestelijk tintje. De afdeling Veluwezoom heeft een actieve zaaiclub. De leden hebben extra veel energie gestopt in het zaaien, verspenen en oppotten en ze bieden hun plantjes voor een vriendelijk prijsje te koop aan. De zaaiclub heeft van alles gezaaid: Vaste planten, rotsplantjes, éénjarigen, groenten, paprika’s, tomaten, enz. De grote variatie in aanbod is mogelijk doordat zaden werden geruild, gekocht via hobbysites en verkregen via bevriende relaties. Alles biologisch en milieuvriendelijk gekweekt. Biodiversiteit staat bij Groei & Bloei hoog in het vaandel. Behalve de leden van de zaaiclub zijn een paar vaste hobbyverkopers aanwezig. Dit alles vindt plaats achter het huis.

Stekkenruil op de oprit voor het huis

Planten weggooien vinden de leden van KMPT Groei en Bloei zonde en iedere bezoeker kan op een zeil vanaf 13.00 uur overtollige planten, zaden, knollen, enz. neerleggen. Vanaf 15.00 uur begint op de oprit voor het huis de stekkenruilbeurs. Op een belsignaal van één van de bestuursleden mag iedereen hier iets van zijn gading meenemen. Bij het tweede belsignaal mag iedereen twee stuks pakken. Na het derde belsignaal mag alles meegenomen worden.

Bloemschikken

Ali en Marjo laten u de kunst van het bloemschikken zien en u kunt één van die mooie bloemstukken kopen. Zij verzorgen al vele jaren de bloemschikcursus van Groei en Bloei Veluwezoom.

Tuin bekijken

In de super diervriendelijke tuin staat weer veel in bloei en op een zonnige dag is het gezoem van de bijen hoorbaar. De tuin is zo aangeplant dat de bijen van het vroege voorjaar tot laat in het najaar nectar en stuifmeel kunnen vinden. De verschillende soorten bijen zijn heel belangrijk voor ons mensen. Hierover wordt u graag uitleg gegeven.

Komt u ook?

Plantjesmarkt - Tineke Mäkel - K.M.T.P. Groei & Bloei Veluwezoom

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen