Tentoonstelling “Verdwenen in Rheden”

Foto: Je bent Rhedenaar als - Engel Kersten

RHEDEN – In het kader van het 65-jarig bestaan van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal (OKRR) wordt in het weekend van 11 tot en met 13 oktober stilgestaan bij de geschiedenis van het dorp Rheden en omgeving. 

De tentoonstelling wordt gehouden in het Dorpshuis aan het Mr. B. van Leeuwenplein 3 in Rheden. In een opstelling van panelen zijn ongeveer 45 afbeeldingen te zien van een groot aantal gebouwen en plekken in het dorp Rheden die in de loop van de tijd drastisch zijn veranderd zoals bijvoorbeeld: de afsplitsing van Rhederlaag bij de aanleg van de A348, de sloop van het Veerhuis, verdwenen boerderijen op de Gasthuisbouwing en in Worth-Rheden. Tijdens de tentoonstelling zijn ook veel fotoboeken in te zien van o.a. De Willem de Zwijgerschool. 

Op zondagmiddag is er een dorpswandeling van ongeveer 1 uur door de Groenestraat met als gids Mechteld Kranenburg, een rasechte vertelster. Zij is geboren in de Groenestraat en zal tijdens de wandeling vertellen over de ins en outs van de voormalige bewoners en de winkels in de “Hoofdstraat“ van het dorp Rheden.

Programma:

  • Vrijdag 11 oktober 20.00 uur. Welkomstwoord en Lezing door Gerrit Oosterink over “Verdwenen in Rheden”. Daarna opening van de tentoonstelling door wethouder mevrouw Gea Hofstede. 
  • Zaterdag 12 oktober 13.00 – 17.00 uur Tentoonstelling met extra thema presentaties (film en ppt)
  • Zondag 13 oktober 12.00-17.00 uur Tentoonstelling met extra thema presentaties (film en ppt)
  • Zondag 13 oktober 13.00 uur Dorpswandeling door de Groenestraat over “Heden en verdwenen in Rheden” door Mechteld Kranenburg. Start bij Dorpshuis. Deelname leden OKRR gratis, niet-leden € 2,50,

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0