Twee violen en een bas in een Velps Romaans kerkje

Foto: Het Gelders Ensemble

VELP – Leden van Het Gelders Orkest (HGO) zijn ook in oktober weer te horen en te zien in De Oude Jan aan de Kerkstraat in Velp. Op zondag 15 oktober speelt het Gelders Ensemble vanaf 15.30 uur muziek uit de 17e t/m de 20e eeuw, van Bach tot Gershwin.

Het Gelders Ensemble bestaat uit drie enthousiaste musici van het HGO, te weten de violistes Pieternel van Lent en Boukje Raes en de contrabassist Joost Hillen. Ze spelen al meer dan 16 jaar in het HGO en allen afzonderlijk in diverse kamermuziekensembles.

Twee violen en een bas

Ook kwamen ze in 2011 tot de ontdekking dat je met ‘twee violen en een bas’ een heel groot repertoire kunt spelen. En sindsdien vormen ze een trio dat optreedt in scholen, dat huisconcerten geeft maar ook op bekende podia staat als het Mondriaan Museum in Winterswijk en De Vereeniging in Nijmegen.

Bijzonder programma

Voor het concert in De Oude Jan stelden ze een bijzonder programma samen dat begint met het ontroerende Caro mio ben van de 18e eeuwse componist Giodani en eindigt met de beroemde tango El Choclo van de 19e eeuwse Argentijnse componist Villoldo. Daartussenin spelen ze Bach, Händel, Haydn en ook Gershwin.

Aanmelden

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: €10,– inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: €8,– bezitters Gelrepas en jongeren tot 18 jaar: €5,–. Kinderen gratis.

Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp. tel. 026-3628959.

Informatie: www.vriendenvandeoudejan.nl

 

Reacties