Workshop God in de supermarkt

Foto: Protestantse gemeente Velp

VELP – Op donderdag 29 september wordt om 20:00 uur, in de Grote Kerk te Velp een workshop over duurzaamheid ‘God in de supermarkt’ gehouden. Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond?

De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent.

Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. De workshop “God in de supermarkt” verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. De organisatie gebruikt veel materiaal uit actuele documentaires en websites.

Locatie: Kerkstraat 32 in Velp, koffie en thee staan voor u klaar vanaf 19:30 uur, iedereen is welkom. Toegang is gratis, de organisatie vraagt voor de drankjes tijdens de pauze en na afloop een kleine bijdrage, een gift na afloop is  welkom.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.godindesupermarkt.nl/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen