Nieuwe expositie in Galerie Halte De Engel

Foto: Galerie Halte De Engel

DE STEEG – Een jaar na hun afstuderen aan ArtEZ – Hogeschool voor de kunsten te Arnhem laten vier kunstenaars de voortgang zien in hun werk. Zij presenteren hun werk in Galerie Halte De Engel in het gemeentehuis in De Steeg.

De tentoonstelling wordt geopend op woensdag 28 juni om 17:00 uur en loopt vervolgens tot 17 augustus. Het gemeentehuis is gelegen aan Hoofdstraat 3 in De Steeg en is geopend op maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur.

Aracelly ScheperAracelly Scheper is afgestudeerd in het medium film. Kenmerkend daarin is het gegeven geluid of juist de afwezigheid ervan. In haar recente werk gaat geluid en ritme een wisselwerking aan met grafiek en pinhole fotografie. In haar onderzoek is geluid het uitgangspunt geworden voor haar beeldend werk.

Barbara WalbrunBarbara Walbrun maakt sculpturen die uitnodigen tot aandacht voor de ruimte waarin ze geplaatst zijn. De omgeving en de ruimtelijke objecten vormen samen het beeld. De eenvoudige vormen zijn gemaakt van materialen, waarvan de eigenschappen lijken te verassen. Beton oogt fragiel en hout zacht en vloeibaar. De menselijke maat en haar eigen lichaam worden meegenomen in het onderzoek. Ieder werk van Walbrun is een voortzetting op een eerder werk, dat vanuit een nieuw perspectief of via een ander materiaal onderzocht wordt.

Merlyse van PraetStreken verf gericht op het heelal met twijfel, grootsheid en overweldiging. In het werk van Merlyse van Praet staat de zoektocht op de berg naar harmonie met kracht en fragiliteit centraal. Schilderijen en beelden met abstractie, expressiviteit en een tikkeltje figuratie. Alles komt aan bod; kleurbelevingen, vormen, wereld perspectief, samenhang en daarmee ook tegenstrijdigheid. Haar werk gaat over de overweldigende bergen, de lagen van het leven en hoe iedereen een andere wereldperceptie heeft.

Jelle SlofA great painting doesnt need a great subject, and doesnt need a lot of story either. Jelle Slof tries to paint the subjects beyond ordinairy: things that are absurdly normal. Just as typography can make a simple word look threatening, a painting of a book-cover can suddenly turn into an icon of an era.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen