Bent u wel eens naar het Gelders Geologisch Museum geweest?

Enthousiaste bezoekers bij de entree van het museum
Enthousiaste bezoekers bij de entree van het museum
Foto:

VELP – In Velp bevindt zich een klein, maar van binnen verrassend groot museum: het Gelders Geologisch Museum. Op een klein stukje lopen vanaf de Hoofdstraat treed je binnen in de wereld van mineralen, fossielen en gesteenten.

Mineralen

De mineralen in het museum laten je verbaast staan door hun grote variatie aan kleuren, vormen en structuren. Nog intenser van kleur zijn de mineralen in de fluorescentiekast.

Expositie

Elk half jaar is er een nieuwe thematentoonstelling. Vanaf 2 juni zal dit zijn: Kristalvorming in mineralen. Momenteel heeft het Gelders Geologisch Museum een tentoonstelling over trilobieten, gepantserde diertjes die miljoen jaren geleden geleefd hebben.

Deze tentoonstelling bestaat naast de vaste collectie fossielen in alle soorten en maten. Je kunt het ontstaan van de soorten volgen en zo een reis door de evolutie maken. Ook kun je alles ontdekken over de grote geologische krachten uit het verleden, die de aarde en al het gesteente gevormd hebben. Zwerfstenen van over de hele wereld vullen de vitrinekasten, bijzondere vondsten uit Gelderland, tektieten en meteorieten.

Ook kinderen zijn enthousiast

Als bezoeker ben je zó een paar uurtjes verder. Ook kinderen zijn enthousiast. Er zijn leuke speurtochten naar mineralen en fossielen, er kunnen steentjes geslepen worden en er is materiaal beschikbaar voor spreekbeurten. Op afspraak kunnen er in het museum kinderfeestjes gehouden worden. Ook schoolklassen zijn welkom voor een educatief programma. Voor volwassenen is er een uitgebreide bibliotheek voor verdere studie.

Vrijwilligers en sponsoren gezocht

Het Gelders Geologisch Museum is het enige geregistreerde museum in de gemeente Rheden. Toch draait het zonder subsidie. Daarom zijn ze op zoek naar sponsoren en/of bedrijven die hun naam aan ons mooie museum willen verbinden en zoekt het geïnteresseerde vrijwilligers om haar team te versterken.

Kom gerust een keertje kijken! De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 12:00 – 17:00 uur. Tel: 026-3642996. http://www.geologischmuseum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen