Care by Colour exposeert in boekhandel Jansen & de Feijter

Foto: Corrie Nienhuis

VELP – Hobbykunstenares Corrie Nienhuis exposeert tot 2 juni 2018 met schilderijen in het petit café van boekhandel Jansen & de Feijter.

Zij volgt schilderlessen bij de Rhedense Mirjam Bakker van Care by Colour, een initiatief dat op maat schilderles geeft aan mensen met dementie, met een somatische stoornis of met een verstandelijke beperking.

Mirjam Bakker, die afstudeerde aan de Enschedese Academie voor Kunst en Industrie (ArtEZ), zag er een uitdaging in om bij te dragen aan een zinvolle dagbesteding, naast de gebruikelijke zorg in zorginstellingen. “Wat als je in een zorginstelling woont maar graag op schilderles zou willen? Voor deze mensen breng ik de schilderles naar de zorginstelling toe.”, aldus Mirjam Bakker.

Een van die mensen is Corrie Nienhuis. Mirjam Bakker:

“Als ze aan een nieuw schilderij begint heeft ze al een beeld in haar gedachten. Ze weet precies de kleuren te omschrijven, over elk detail heeft ze nagedacht. Soms zitten er hele kleine details in het schilderij waarvan ze vraagt of ik die dan wil schilderen, omdat ze dit door haar beperkingen nu niet meer zelf kan. Ze vertelt dan heel precies hoe het eruit moet komen te zien. Elk schilderij is een echte Corrie Nienhuis; herinneringen vanuit haar gedachten met verf op papier gezet.”

De expositie ‘Herinneringen’ van Corrie Nienhuis is nog tot 2 juni te zien in het petit café achter in boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat. De entree is vrij.

Kijk voor meer informatie ook op:

article
119326
‘Herinneringen’ van Corrie Nienhuis is nog tot 2 juni te zien in het petit café achter in boekhandel Jansen & de Feijter
VELP – Hobbykunstenares Corrie Nienhuis exposeert tot 2 juni 2018 met schilderijen in het petit
https://rheden.nieuws.nl/exposities/119326/care-by-colour-exposeert-boekhandel-jansen-feijter/
2018-04-24T11:56:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/04/24115530/Corrie-Nienhuis-Mirjam-Bakker1.jpg
Care by Colour, Corrie Nienhuis, Expositie, Mirjam Bakker, rheden.nieuws.nl, schilderijen
Exposities, Nieuws