Expositie “Afrikaanse Impressies” in de Paperclip

Foto:

VELP – Vanaf 17 maart zijn in de Paperclip schilderijen te zien van Jolande Sanders Horstman uit Velp. Ze is al 26 jaar vrijwilliger van Burgers Zoo, waar ze vol enthousiasme rondleidingen geeft en veel over de dieren weet te vertellen.

Ze wilde ook zelf in Afrika de dieren in hun natuurlijke omgeving observeren. Samen met haar inmiddels overleden echtgenoot maakte ze meerdere reizen, o.a. naar Zuid-Afrika, Zimbabwe en Namibië, alleen begeleid door een gids, waardoor ook andere dan toeristische plekken bezocht werden.

Vooral de Okavango-delta in Botswana maakte indruk: een waar aards paradijs, met bijzondere mensen en dieren en prachtige warme kleuren, geuren en geluiden.

Hoewel Jolande zegt niet te kunnen tekenen, begon ze toch in 2010 haar indrukken op doek te schilderen. “Ik wil laten zien dat het niet allemaal kommer en kwel is in Afrika, maar dat dit bijzondere continent veel moois te bieden heeft, dat bewaard moet worden voor het nageslacht.”

Door middel van haar werk als natuurgids, maar ook door haar kleurrijke schilderijen vraagt ze aandacht hiervoor.

De expositie is te zien van 17 maart tot 28 april in de lichtstraat van de Paperclip, Eiberstraat 14-16 in Velp, op werkdagen van 10-12 en van 14-16 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.paperclipvelp.nl.