Zomerexpositie Bomen binnen bomen buiten op Middachten

Foto: Middachten

DE STEEG – Landgoed Middachten wordt omringd door bos. Al eeuwen terug werden bomen geplant, ook voor houtoogst en optimale benutting van hout van eigen bodem. Een recent voorbeeld is de vernieuwing van het brugdek over de gracht met hout uit eigen bos en gemaakt door de timmerman van Middachten.

Elke zondag is er een presentatie van een deelnemende exposant.

Etsen van Reinder Homan

Op een lichte bries verlaten de eerste kelkbladeren de magnolia, de ooievaars klepperen op de hoge schoorsteen, karpers trekken hun trage spoor door de reflectie van het kasteel. Het is voorjaar op Middachten wanneer Reinder Homan (www.reinderhoman.com) besluit om dit landgoed op de etsplaat vast te leggen.

Gekend van zijn ragfijne natuuretsen (zijn werk is vertegenwoordigd in de collecties van o.a. het Rijksprentenkabinet, Boymans van Beuningen, Rembrandthuis, Haags Gemeente Museum en het Drents Museum) houdt Reinder Homan zich de laatste jaren ook bezig met het portretteren van buitenplaatsen en landgoederen.

Deze bijzondere plaatsen, waar historie, natuur, botanie en landschapsarchitectuur elkaar ontmoeten vormen een ware schatkamer voor hem. Vele bijzondere buitenplaatsen zijn reeds door hem vereeuwigd. Dat in deze reeks het imposante Middachten niet mag ontbreken is duidelijk.

Zondag 13 augustus is Reinder Homan zelf aanwezig voor een etsdemonstratie.

Etsen van Reinder Homan

Kunstwerken van vormgevers in hout

De boerderijen van Middachten leveren producten evenals het bos. Rond het kasteel, in de tuin, in de paardenstallen en op het plankier zijn bomen van binnen en buiten te zien. Een veelzijdige tentoonstelling van hedendaagse kunst en vormgeving. De boom is te herkennen op een verrassende manier. Ook vandaag worden de vormgevers in hout nog geïnspireerd door bomen. Deze kunstwerken zijn terug te vinden in hedendaagse meubels, beelden, etsen en andere objecten die geëxposeerd worden (1 juni – 29 september).

De expositie ‘Bomen binnen bomen buiten’ is een samenwerking van Landgoed Middachten en Stichting Vormgeving in Hout. Elke zondag van de zomer van 2017 zijn er vormgevers in hout aanwezig.

Kijk op http://www.middachten.nl en http://www.vormgevinginhout.nl welke kunstenaar welke zondag aanwezig is.

Middachten

Openingstijden:

Expositie vindt plaats van 1 juni t/m 29 september. De tuinen, de oranjerie, stallen, plankier en het koetshuis zijn geopend van zondag t/m vrijdag van 10.30 tot 16.30 uur. Op de zondagen in juli en augustus worden er om 13.30 en 15.00 uur ook rondleidingen in het kasteel gegeven.

Entreeprijs:

tuin: € 6,00 Kasteel en tuin € 9,00; kinderen tot 12 jaar gratis.

Groepen:

kasteel- en tuinrondleidingen vanaf 20 personen op aanvraag.

Honden:

Honden zijn niet toegestaan in tuin en kasteel.

Toegankelijkheid:

Tuinen wel, kasteel helaas niet rollator- en rolstoeltoegankelijk

Te bereiken:

Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee, 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Breng lijn S43.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen