Allereerste Gelre Jutberg Trail vanaf eigen terrein gelopen

DIEREN – Zaterdag 7 februari was er de Jutberg Trail, een evenement georganiseerd door Atletiekvereniging Gelre.

In haar bestaan heeft de AV Gelre al 38 keer de Jutbergloop georganiseerd. Deze had de start en finish op camping de Jutberg. Puur om praktische redenen werd dit gedaan, daar er dan een kantine en omkleedruimte beschikbaar waren. Nu heeft de vereniging een eigen clubgebouw, compleet met bar en omkleedruimtes. Daar werd vandaag voor het eerst gestart en gefinisht.

Met een temperatuur van net boven het vriespunt, en met een deel van het parcours – de start en finish nog bedekt met sneeuw en ijs – en geen zon, werd er om 10:30 gestart met zo’n 25 kinderen die de 1 kilometer Kidsrun liepen. De volwassenen, voor de 7,5 en 15 km startten om 11:00 uur. Deelnemers uit het hele land. Ruim 220 inschrijvingen waren er, echter niet iedereen was op komen dagen. Mogelijk had dit te maken met de gladheid in het noorden van het land. Maar toch zo’n 200 man, inclusief jeugd, gingen van start. De meesten hadden zich warm gekleed, compleet met muts en handschoenen aan. Een aantal verschenen in slechts een korte broek en t-shirt. Er was één deelnemer die zelfs zonder schoenen – dus blootsvoets – zijn loop ging volbrengen.

Jutberg Trail AV Gelre 2015 006

De wedstrijd wordt ook hier tegenwoordig bijgehouden met behulp van de nieuwste communicatie- en registratiemiddelen. Alle deelnemers hebben een chip aan hun schoen, en daarmee wordt de start- en finish tijd – met bijbehorend deelnemersnummer – geregistreerd.
Op een scherm kan de wedstrijdleiding meteen zien welke deelnemer gefinisht is en zijn of haar naam met finishtijd wordt dan aan het publiek door de speaker doorgegeven.

De eersten (7,5 km) kwamen na een goed half uur over de streep en plaatsten zich daarmee mee bovenin het klassement voor dames, respectievelijk heren. De eerst gefinishte dame, de bekende sportvrouw Linda Ooms en de heer Olaf Bos werden beiden naar hun bevindingen van de wedstrijd gevraagd.

Jutberg Trail AV Gelre 2015 024

Na binnenkomst was er voor elke deelnemer een kop soep waarmee zij zich weer konden herstellen van hun zojuist geleverde prestatie.

Een prestatie is het ook voor de vereniging. Zo’n 40 vrijwilligers waren vandaag actief. Zoals inschrijver, parkeerwacht, EHBO, wegwijzers, barpersoneel en masseur. Bij AV Gelre gaan ze dan ook niet over één nacht ijs. Ondanks de jarenlange ervaring, wordt er toch al een aantal maanden van te voren begonnen aan een wedstrijd als deze. Zo is er in januari een proefloop geweest. Het parcours was uitgezet en leden van de vereniging gingen op hun trainings- c.q. loopdag deze trail lopen en verkennen. Ook werd goed opgelet waar er mogelijke verbeterpunten waren.

Zo bleek ook vandaag weer dat niet alle deelnemers het juiste pad konden vinden ondanks alle aanwijzingen door middel van borden, pijlen en begeleidend personeel. Dat heeft veel te maken met het feit dat de lopers over het algemeen niet ver voor zich uit, maar juist naar de grond kijken en daardoor niet alle tekens en signalen meekrijgen. Gelukkig werden zij door medelopers op het juiste pad gehouden en/of gebracht.

Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag

In het voorjaar is de volgende loop, rheden.nieuws.nl houdt u op de hoogte. Klik hier voor de totale einduitslag.

(Verslag: Peter de Waard)

Top3 Uitslagen

 

 

Reacties

gallery
46018
In haar bestaan heeft de AV Gelre al 38 keer de Jutbergloop georganiseerd
DIEREN – Zaterdag 7 februari was er de Jutberg Trail, een evenement georganiseerd door Atletiekvereniging
https://rheden.nieuws.nl/fotos/46018/allereerste-gelre-jutberg-trail-vanaf-eigen-terrein-gelopen/
2015-02-09T17:32:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2015/02/kopfoto-org-grootte.jpg
Foto's, Sport