Dorpsfilm Ellecom & De Steeg, uit 1952 online bij Gelders Archief

Foto:

Het Gelders Archief heeft sinds kort de dorpsfilm over Ellecom en De Steeg van de Enschedese filmer Johan Adolfs (1917-1977) online geplaatst. 

In de ruim 35 minuten durende film uit 1952 komen onder meer langs: lagere scholen, steenfabriek Havikerwaard, boerderijen, kasteel Middachten, Koloniehuis Ketelaar met verpleegsters, muziekvereniging Excelsior en een inwonerparade.
De dorpsfilm van Ellecom, één van de vroege dorpsfilms van Adolfs, is er vermoedelijk gekomen door het initiatief van de Sportclub Ellecom De Steeg. Het Gelders Archief kwam via het Regionaal Archief Alkmaar in het bezit van de film. Jesse van Dijl, beheerder beeldcollecties bij het Regionaal Archief Alkmaar, verwierf in één actie dertig dorpsfilms van Adolfs. 
Het Gelders Archief beheert onder andere ook Adolfs’ dorpsfilms over Dieren, Spankeren, Renkum, Heelsum en Elden. Deze staan eveneens online. Dit geldt ook voor de dorpsfilm over Oosterbeek, die wordt beheerd door de Stichting voor Heemkunde in de gemeente Renkum.
Wilt u de dorpsfilm over Ellecom en De Steeg bekijken? Klik HIER
Bekijk een fragment uit de dorpsfilm over Ellecom (Koloniehuis Ketelaar):
Kijk voor het gehele artikel bij het Gelders Archief:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen