Rhedense aanpak van dementie en geheugenproblemen vindt navolging in andere gemeenten

Foto: www.tt-rheden.nl

GEMEENTE RHEDEN – De Technologie Trolley, een voorziening in de gemeente Rheden voor mensen met geheugenproblemen, is succesvol. Tot die conclusie komen de gemeente Rheden, Stichting Alzheimer Nederland en ZonMw. De Technologie Trolley zal daarom ook in de gemeenten Arnhem, Overbetuwe en Doesburg worden opgezet.

Technologie Trolley

Sinds anderhalf jaar zet de gemeente Rheden de Technologie Trolley in om mensen met dementie of andere geheugenproblemen in hun dagelijks leven te ondersteunen. Deze mensen krijgen in hun vertrouwde omgeving begeleiding bij het omgaan met technologische hulpmiddelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een pratende pillendoos, datumklok of kleding met GPS.

Langer grip hebben op het leven

“De mensen die gebruikmaken van de Technologie Trolley hebben soms forse geheugenproblemen. Met deze aanpak hebben mensen langer grip op hun leven. Dat is niet alleen prettig voor henzelf, het ontlast ook de mantelzorgers,” aldus Wouter Groot Koerkamp, die als ambtenaar bij de Technologie Trolley betrokken is.

Presentatie resultaten Technologie Trolley

De resultaten van en ervaringen met de Technologie Trolly worden maandag 27 november om 15.00 uur in het gemeentehuis in De Steeg gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook gekeken naar de toekomst van de Technologie Trolley en op welke wijze meer mensen hiervan gebruik kunnen maken.

Onderzoek

Studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) hebben in de praktijk onderzocht of de begeleiding bij de technologische hulpmiddelen mensen met geheugenproblemen in hun dagelijks leven ondersteunt. De Provincie Gelderland heeft dit onderzoek gesubsidieerd. De onderzoeksresultaten worden op de bijeenkomst van 27 november gepresenteerd.

Kijk voor meer informatie over de Technologie Trolley Rheden op: http://www.tt-rheden.nl/

Partners van Technologie Trolley

De ouderenorganisatie STOER, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Stichting Thuiszorg Midden Gelderland en zorgorganisaties Attent en Innoforte vormen samen met de gemeente Rheden het projectteam dat de Technologie Trolley begeleidt.

Het Deltaplan Dementie, Stichting Alzheimer Nederland, onderzoeks- en innovatie programma Memorabel en ZonMw ondersteunen de komende jaren het onderzoek naar de Technologie Trolley in Rheden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen