Voorlichtingsbijeenkomst over de Blijverslening

Foto: Blijverslening

GEMEENTE RHEDEN – Dinsdag 30 januari organiseert de gemeente Rheden een voorlichtingsbijeenkomst over de Blijverslening.

Met de Blijverslening kunnen inwoners (woningeigenaren en huurders) hun woning levensloopbestendig maken. Deskundigen en ambtenaren leggen die avond precies uit hoe deze regeling werkt.

De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis, Hoofdstraat 3 in De Steeg. Om 19.30 uur start de avond met koffie en thee. De bijeenkomst eindigt rond 21.00 uur. Geïnteresseerden zijn welkom.

Steeds meer mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Om dit mogelijk te maken, zijn vaak aanpassingen aan de woning nodig. Bijvoorbeeld het vervangen van een bad door een douche of het gelijkvloers maken van bad- en slaapkamer.

Niet alle ouderen hebben daarvoor de financiële middelen en voor sommigen is het ook nog eens lastig om hiervoor een lening bij een bank af te sluiten. Met de Blijverslening stelt de gemeente inwoners van 55 jaar en ouder in staat om hun woning levensbestendig maken.

Veel informatie over de Blijverslening is ook te vinden op www.svn.nl/blijverslening.

 

article
112556
Steeds meer mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen
GEMEENTE RHEDEN – Dinsdag 30 januari organiseert de gemeente Rheden een voorlichtingsbijeenkomst over de Blijverslening.
https://rheden.nieuws.nl/gemeenteberichten/112556/voorlichtingsbijeenkomst-over-de-blijverslening/
2018-01-13T14:32:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2017/12/01163841/Blijverslening.jpg
Blijverslening, gemeente Rheden, levensloopbestendig, rheden.nieuws.nl, voorlichtingsbijeenkomst, Wonen, Zelfstandig
Gemeenteberichten, Nieuws