Over (georganiseerde) criminaliteit in de gemeente Rheden

Foto: gemeente Rheden

ELLECOM – Op 23 april vindt er een bijeenkomst plaats om Rhedense ondernemers bewust te maken van ondermijning. Wat is ondermijning? Hoe herken je het en wat doe je als je er mee te maken krijgt.

Burgemeester Carol van Eert heeft alle ondernemers in Rheden uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Ondermijning is een woord dat je steeds vaker hoort. Maar wat is het nu precies. Bij ondermijning maakt de onderwereld voor illegale activiteiten gebruik van diensten van de bovenwereld. Het is dus een vermenging van de bovenwereld met de onderwereld. Georganiseerde criminaliteit ondermijnt het lokale gezag, verslechtert de veiligheid en leefbaarheid en levert schade op voor ondernemers. Belangrijk genoeg dus om hier extra aandacht aan te besteden.

Programma

Het programma start om 18.30 uur met een inleiding van Carol van Eert, burgemeester van Rheden. Els Prins, secretaris van het Midden en Kleinbedrijf Nederland vertelt over de ontwikkelingen en wat het MKB kan doen voor ondernemers. Edward van der Torre, onderzoeker, directeur Lokale Zaken en lector aan de Nederlandse Politieacademie maakt een vergelijking tussen Rotterdam en Rheden. Tenslotte wordt Roy Verhey, een vastgoedeigenaar, geïnterviewd over hoe hij ongewild betrokken raakte bij een geraffineerd drugslab.

Vragen beantwoorden

Ondernemers kunnen daarna in gesprek met de inleiders. Daarnaast zijn er specialisten aanwezig, zoals officieren van justitie, politie, medewerkers van gemeente, belastingdienst, Kamer van Koophandel, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Meld Misdaad Anoniem, Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, Vastgoedadvocaten en Platform Veilig Ondernemen Oost Nederland. Zij kunnen vragen beantwoorden van ondernemers.

Aanmelden

Ondernemers die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich nog aanmelden via [email protected]. De avond vindt plaats in de voormalige sporthal aan de Eikenstraat 5 in Ellecom.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden