Op 10 oktober gaat de Klimaatkaravaan Rheden van start! 10 weken lang, 10 verhalen

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Op 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid gaat de Klimaatkaravaan Rheden van start! 10 weken lang, 10 verhalen.

10 weken lang gaat wethouder Dorus Klomberg op pad. Hij trekt de gemeente in om verhalen op te halen bij inwoners, ondernemers, samenwerkingspartners en wijkplatforms. Verhalen over duurzaamheid en klimaat. Van een schooldirecteur tot een bestuurder van een waterschap, van een agrariër tot een ondernemer. Deze karavaan levert een reeks van filmpjes op waarin duidelijk wordt, wat een ieder beweegt. Het gaat over duurzaamheid in de breedst mogelijke zin, van energiebesparing tot bewust inkopen, van tuinen groener maken tot minder eten weggooien.

Wethouder Dorus Klomberg:

“Er gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid in onze gemeente. Maar het is nog niet altijd zo zichtbaar. En dat wordt het nu wel! Ik wil inwoners met deze verhalen anderen informeren en enthousiasmeren. En natuurlijk wil ik dat we met z’n allen samen aan de slag gaan met klimaat- en duurzaamheid. Daar ga ik mij de komende jaren voor inzetten!”. 

Dag van de duurzaamheid

Dit jaar vindt de jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid plaats. Deze tiende editie krijgt in gemeente Rheden extra aandacht. Wethouder Dorus Klomberg gaat dan van plek naar plek trekken. De eerste stop is op het station in Rheden. In de ochtend stappen basisschoolleerlingen op de trein om de  Global Goal dromen van treinreizend Nederland op te halen. Dit is een initiatief van de Schooldag van de duurzaamheid. Aan het einde van de middag schuift Klomberg aan bij het Oogstdiner van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Daar is het thema duurzaam lokaal voedsel en een circulair landgoed. De wethouder is in de avond ook aanwezig bij het Ondernemerscafé van gemeente Rheden, met als thema duurzaamheid. De Klimaatkaravaan wordt begin 2019 afgerond.

De klimaatkaravaan is te volgen via Facebook en Twitter: EnergiekRheden. De klimaatkaravaan is een project vanuit het Rhedense Klimaatprogramma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen