Schoolkinderen gemeente Rheden gaan aan de slag met veiligheid

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Van 8 tot en met 14 oktober is het weer de Week van de Veiligheid. Dit jaar is er in de gemeente Rheden speciale aandacht voor basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8.

Is deze groep kinderen zich voldoende bewust van alle onderwerpen die met veiligheid te maken hebben? Ook gaan ze aan de slag met een creatieve opdracht. Burgemeester Carol van Eert buigt zich over de inzendingen en kiest de winnende school.

Schoolquiz

In de week van 1 oktober besteedden scholen al aandacht  aan het onderwerp door onder andere het spelen van een quiz. De bedoeling hiervan is dat kinderen zich bewust worden dat het begrip veiligheid heel breed is. Stellingen gingen onder andere over alleen thuisblijven, het wel of niet fietsen met helm en het omgaan met Social Media en wachtwoorden.

Creatieve opdracht

Vanaf 1 oktober werken kinderen alleen of in groepjes aan een creatieve opdracht waarbij ze vrij associëren met het onderwerp veiligheid. Ze maken bijvoorbeeld een moodboard, vlog, filmpje, lied of gedicht. Uiterlijk 12 oktober zijn de opdrachten klaar en kiezen scholen zelf welke inzending volgens hen de beste is. Elke school levert één inzending aan bij de burgemeester van Rheden.

Uitslag

Burgemeester Carol van Eert gaat de resultaten bekijken en kiest een winnaar. Alle leerlingen die meedoen krijgen een kleine attentie.

Tekstkarren

Tijdens de week van de Veiligheid staan afwisselend verdeeld over alle dorpen van de gemeente op fietsroutes voor scholieren twee tekstkarren (verrijdbare informatieborden). Hierop komen onder andere onderwerpen uit de quiz terug, zoals bijvoorbeeld: ‘Appen op de fiets? Niet doen!’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen