Burgemeester samen met brandweer op kraamvisite

Foto: Lotte Geerlings

DIEREN – Burgemeester Carol van Eert bezocht op maandag 15 oktober de familie Verhaaff in Dieren. Hij overhandigde hen, samen met René Bierman van Brandweer Gelderland-Midden, een ‘brandweerkoffertje’ voor de geboorte van hun dochter.

Dit in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2018, tijdens deze weken is er extra aandacht voor nieuwe ouders. De familie Verhaaff deed deze maand als eerste aangifte van een geboorte.

Ieder jaar in oktober vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats met dit jaar als motto ‘Hé, doe de deur dicht!’. Deze slogan doelt op het feit dat rook en vuur minder snel verspreiden als je de binnendeuren van je woning sluit. Hierdoor heb je langer de tijd hebt om te vluchten. Extra aandacht is er voor jonge ouders, die de binnendeuren juist vaak open laten om hun baby te horen.

Voor aanstaande en jonge ouders verandert er veel en is er bij hen veel behoefte aan informatie over brandveiligheid. Juist jonge ouders staan open voor deze informatie, omdat ze nieuwe verantwoordelijkheid voelen. De kans dat voorlichting over brandveilig wonen aanslaat, is bij hen dus ook groot.

Geboortekoffertjes en geboortetasjes

Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer en de gemeente helpen daarbij. De ouders van de eerstgeborene in oktober krijgen een speciaal ‘Brandweerkoffertje’ met daarin een rookmelder, voorlichting en een aardigheidje. Andere ouders krijgen een geboortetas, met datzelfde aardigheidje en ook voorlichtingsmaterialen. Zo worden de kersverse ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten.

(Foto: Lotte Geerlings, v.l.n.r. Burgemeester Carol van Eert, familie Verhaaff, René Bierman van Brandweer Gelderland-Midden)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen