Flinke opknapbeurt voor bedrijventerrein De Beemd Noord in Velp

Foto: gemeente Rheden

VELP – Samen met ondernemers gaat de gemeente Rheden het bedrijventerrein De Beemd Noord opknappen. Het totale project gaat rond de €700.000 kosten.  Een belangrijk deel van dit bedrag wordt bijgedragen door Provincie Gelderland. Vanuit de Provincie is een subsidie ontvangen van €336.000.

De wegen krijgen nieuwe verharding, kruispunten worden veiliger gemaakt, parkeerplaatsen worden vernieuwd en er komt meer groen zodat de uitstraling beter aansluit op het bedrijventerrein De Beemd Zuid. De uitvoering staat gepland in het voorjaar van 2019 en het streven is dat het voor de bouwvak klaar is.

Samen met ondernemers

In 2017 is samen met ondernemers van bedrijventerrein De Beemd Noord het revitaliseringsplan opgesteld. Alle ondernemers zijn in het hele proces op de hoogte gehouden en actief betrokken. Daarbij zijn ze ook geïnformeerd over subsidiemogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Afgelopen week presenteerde de gemeente de uitgewerkte plannen en de planning aan de ondernemers. De ondernemers zijn blij om te zien dat de uitvoering steeds dichterbij komt.

Waarom dit revitaliseringsplan?

  • Het verbetert het vestigingsklimaat voor ondernemers in de gemeente Rheden.
  • Hierdoor sluit De Beemd Noord beter aan bij De Beemd Zuid zodat het totale bedrijventerrein meer gezien wordt als een eenheid.
  • Het bevordert de samenwerking tussen de ondernemers in De Beemd Noord en De Beemd Zuid.
  • Het draagt bij aan een robuuste en duurzame (Rhedense) economie.

Verbeteren van bedrijventerreinen

In 2016 heeft de gemeente Rheden samen met ondernemers een economische visie opgesteld. In die visie staat wat er nodig is om de Rhedense bedrijventerreinen te verbeteren. Het noordelijk terrein van bedrijventerrein De Beemd komt als eerste in aanmerking voor een verbetering en dan gaat het zowel om de openbare ruimtes als de private ruimtes.

Wethouder Ronald Haverkamp:

“Ik ben blij dat we nu sámen met de ondernemers op De Beemd aan de slag kunnen om het terrein een mooie kwaliteitsimpuls te geven die aansluit bij hun wensen. Een goede uitstraling van de bedrijventerreinen is erg belangrijk voor de economische ontwikkeling van onze gemeente.”

De Beemd Noord

article
130270
De ondernemers zijn blij om te zien dat de uitvoering steeds dichterbij komt
VELP – Samen met ondernemers gaat de gemeente Rheden het bedrijventerrein De Beemd Noord opknappen.
https://rheden.nieuws.nl/gemeenteberichten/130270/flinke-opknapbeurt-bedrijventerrein-beemd-noord-velp/
2018-11-19T12:23:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/19122243/De-Beemd-Noord1.jpg
Bedrijventerrein, De Beemd Noord, Revitaliseringsplan, rheden.nieuws.nl, Velp
Gemeenteberichten, Nieuws