44 nieuwe lindebomen langs Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en Nordlaan in Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – De gemeente Rheden plant 44 nieuwe lindebomen langs de vernieuwde Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en de Nordlaan in Velp. Vorig jaar zijn hier 50 bomen gekapt in verband met de reconstructie van deze wegen. De plantwerkzaamheden starten in de tweede week van januari 2019.

Op maandag 14 januari starten de plantwerkzaamheden in de Nordlaan. Aan beide kanten plant de gemeente in totaal 14 bomen. In de Daalhuizerweg komen 25 nieuwe bomen. In de berm langs de parallelweg van de Arnhemstraatweg plant de gemeente vijf nieuwe bomen. Het verplanten van de 44 bomen duurt ongeveer twee weken.

Hinder voor verkeer

Voor het doorgaande verkeer is tijdens de plantwerkzaamheden beperkte hinder. Het verkeer wordt met borden geadviseerd een andere route te kiezen.

Nieuwe bomen

De lindebomen voor de Nordlaan en Daalhuizerweg zijn afkomstig van het bedrijventerrein De Beemd in Velp en zijn al behoorlijk groot. Door deze grotere bomen te planten ontstaat direct weer een mooie laan. Langs de Arnhemsestraatweg komen een smallere soort lindebomen in verband met bovenleidingen van de trolleybussen.

Einde werkzaamheden

Na de plantwerkzaamheden komt een einde aan de werkzaamheden aan de Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en de Nordlaan die in januari 2018 begonnen.

Daalhuizerweg Velp aanplant Lindebomen

 

'
article
132566
De plantwerkzaamheden starten in de tweede week van januari 2019
VELP – De gemeente Rheden plant 44 nieuwe lindebomen langs de vernieuwde Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en
https://rheden.nieuws.nl/gemeenteberichten/132566/44-nieuwe-lindebomen-langs-arnhemsestraatweg-daalhuizerweg-en-nordlaan-in-velp/
2019-01-07T10:34:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/01/07103244/Daalhuizerweg-Velp-aanplant-Lindebomen.jpg
Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg, Lindebomen, Nordlaan, rheden.nieuws.nl, Velp
Gemeenteberichten, Nieuws