Start inkoopactie voor energiezuinige en gasloze aanpassingen voor woningen

Foto: http://www.elmg.nl

GEMEENTE RHEDEN – Samen met Energieloket Midden Gelderland en Winst uit je woning is gemeente Rheden een grootschalige inkoopactie gestart voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en maatwerkadvies voor energiezuinige en gasloze woningen. Alle woningeigenaren in Rheden ontvangen een brief van de gemeente over deze actie.

Kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen

Door de grootte van de projecten is het mogelijk om kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Hierdoor kunnen de investeringen in zonne-energie en isolatie nog sneller terugverdiend worden. Wethouder Dorus Klomberg: “Deze actie verlaagt de drempel voor onze inwoners om duurzame aanpassingen voor hun woning door te voeren”.

Geïnteresseerde woningeigenaren kunnen zich vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl

Snelle terugverdientijden en warme voeten

Woningen gebouwd tussen 1915 en 1976 zijn vaak niet of slecht geïsoleerd en verbruiken hierdoor onnodig veel energie. Spouwmuurisolatie levert veel op en het kost relatief weinig. Met vloerisolatie bespaar je energie én is het huis een stuk comfortabeler. Met een advies aan huis wordt de bewoner geholpen een keuze te maken voor het juiste isolatietype specifiek voor de eigen situatie. Wethouder Dorus Klomberg: “Deze actie verlaagt de drempel voor onze inwoners om duurzame aanpassingen voor hun woning door te voeren”.

Geen elektriciteitsrekening meer met zonnepanelen

Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is zeer interessant en loont voor vrijwel alle woningeigenaren. Dankzij voortschrijdende techniek en aantrekkelijke prijzen liggen de terugverdientijden binnen dit project tussen de 6 en 8 jaar. Dit betekent dat er na die tijd geprofiteerd wordt van eigen, gratis groene stroom! Bovendien kan iedereen de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst. Dit levert 21% extra voordeel op.

Een maatwerkadvies voor zeer energiezuinig en gasloos wonen

Er bestaan veel manieren om een energierekening te verlagen, of zelfs volledig naar €0 terug te brengen. Bij het nemen van verregaande maatregelen, is het belangrijk de juiste maatregelen te combineren. Gemeente Rheden biedt een speciaal geselecteerd woningenbestand de mogelijkheid aan voor een maatwerkadvies naar zeer energiezuinig en gasloos wonen. Dit advies kost normaliter €350,- en binnen deze actie €99,-. Op basis van de wensen en ambities van de bewoner, een vragenlijst en de technische mogelijkheden van de woning wordt door een energie-adviseur een rapport opgesteld. Dit rapport toont in vijf stappen hoe de bewoner steeds meer energie kan besparen.

Bezoek de informatieavonden

Om bewoners te informeren worden er diverse informatieavonden georganiseerd.

  • Dinsdag 29 januari: Hogeschool Van Hall Larenstein – Larensteinselaan 26-A, 6882 CT Velp;
  • Donderdag 31 januari: Zalencentrum Theothorne – Callunaplein 77, 6951 CN Dieren.

Alle informatieavonden starten om 19.30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19.00 uur. Heeft u uitsluitend interesse in zonnepanelen? Dit gedeelte start later op de avond. Een overzicht van het volledige programma is te vinden op: www.winstuitjewoning.nl/informatieavondAanmelden hoeft niet.

Meer informatie

Kijk hiervoor op www.winstuitjewoning.nl. Bewoners met vragen bellen met de Servicedesk op: 023 – 583 69 36.

article
132671
Alle woningeigenaren in Rheden ontvangen een brief van de gemeente over deze actie
GEMEENTE RHEDEN – Samen met Energieloket Midden Gelderland en Winst uit je woning is gemeente Rheden
https://rheden.nieuws.nl/gemeenteberichten/132671/start-inkoopactie-voor-energiezuinige-en-gasloze-aanpassingen-voor-woningen/
2019-01-09T17:09:07+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/01/10223401/zonnepanelen.jpg
Energiezuinig, Gasloos, isolatie, rheden.nieuws.nl, Winst uit je woning, winstuitjewoning.nl, Zonnepanelen
Gemeenteberichten, Nieuws