Bank voor geslaagd buurtinitiatief Admiraal Helfrichlaan in Dieren

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Bewoners van de Admiraal Helfrichlaan in Dieren hebben op 22 maart in hun straat samen met wethouder Dorus Klomberg een bank geplaatst. De bank is de wijk aangeboden als blijk van waardering voor het geslaagde buurtinitiatief “Herinrichting parkeerplaats Nieuwland en Admiraal Helfrichlaan”.

Met het plaatsen van dit bankje ter hoogte van Admiraal Helfrichlaan 89 onderstrepen de bewoners en wethouder de plezierige samenwerking. Het bankje is geleverd door Groundlevel uit Spankeren en 100% recyclebaar. Dit past helemaal bij het gedachtegoed van Werkgroep Duurzaam Dieren West die in deze wijk actief is.

Buurtinitiatief

In 2015 heeft de buurt een initiatief ingediend bij de gemeente omdat er overlast was van hard rijdende auto’s en problemen op het parkeerterrein. Meer dan 130 mensen onderschreven het buurtinitiatief en gaven aan, door het zetten van hun handtekening aan, dat er iets moest veranderen.

Herinrichting

De buurt heeft samen met de gemeente gekeken naar oplossingen. Het parkeerterrein aan het eind van de Admiraal Helfrichlaan is in overleg anders ingericht. De rijbaan van de Admiraal Helfrichlaan is versmald en er zijn snelheidsremmende maatregelen getroffen. Hierdoor is duidelijk te zien dat deze straat als 30km-zone is aangemerkt. Er is in totaal 1.600 m2 extra groen gerealiseerd, dat is maar liefst 14% meer als dat er van oorsprong aanwezig was. Het groen langs de weg is geadopteerd door omwonenden en bedrijven.

Samenwerking

Een buurtinitiatief, ingegeven door overlast, heeft uiteindelijk gezorgd voor een mooie samenwerking tussen omwonenden, bedrijven en gemeente met als resultaat een opgeknapt parkeerterrein en minder overlast én een milieuvriendelijk bankje in de openbare ruimte.

(Foto’s: gemeente Rheden)

Buurtinitiatief Dieren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen