Burgemeester Carol van Eert roept bewoners op te helpen met terugdringen criminaliteit

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – In de regio Gelderland-Midden doen 15 burgemeesters een oproep aan hun inwoners om te helpen bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit. In de gemeente Rheden valt deze week bij alle inwoners een brief van burgemeester Carol van Eert in de bus.

De oproep aan inwoners wordt gedaan, omdat er in elke gemeente sprake is van georganiseerde criminaliteit. Drugsproductie en drugshandel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting spelen zich vlak onder ieders ogen af. Deze ondermijnende criminaliteit heeft gevolgen voor de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Zo is bij het telen van hennep het risico op brand groot. Bij zorgfraude zijn de meest kwetsbare personen uit de samenleving de dupe.

Meld verdachte omstandigheden

Burgemeester Carol van Eert vraagt in zijn brief om verdachte omstandigheden te melden bij de politie of Meld Misdaad Anoniem. Daarnaast is het belangrijk dat mensen ‘nee’ zeggen als ze benaderd worden om mee te werken aan vormen van criminaliteit.

Samen Weerbaar

De brief maakt onderdeel uit van het regionale programma Samen Weerbaar. Dit programma is ruim drie jaar geleden gestart en heeft als doel inwoners, bedrijven en overheden weerbaarder te maken tegen allerlei vormen van georganiseerde criminaliteit. Daarnaast is het doel om de criminaliteit beter aan te kunnen pakken door bijvoorbeeld aanscherping van regelgeving en betere samenwerking en informatiedeling tussen alle veiligheidspartners. Burgemeester Arend van Hout van de gemeente Westervoort is voorzitter van de Stuurgroep Samen Weerbaar.

Burgemeester Carol van Eert:

“Onze inwoners zien vaak als eerste dat er iets niet klopt in de buurt, dat er een verdachte situatie is. Het is dan belangrijk dat zij een melding doen hiervan om erger te voorkomen. Criminelen mogen geen vaste voet aan de grond krijgen in onze wijken en dorpen. Daarom heb ik onze inwoners een brief gestuurd”.

Brief niet gehad of nog niet gelezen? Klik dan HIER.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen