Kom op 12 juni naar het Energiecafé! 

Foto: gemeente Rheden

Gemeente Rheden wil in 2040 energieneutraal zijn. Dat betekent dat alle energie die gemeentebreed wordt gebruikt, duurzaam binnen de gemeentegrenzen wordt opgewekt. Dat is een flinke opgave waar de gemeente samen met inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden aan werkt.

Grootschalige duurzame energieopwekking zoals zonnevelden en windmolens zijn hierbij noodzakelijk. Om hierover met elkaar in gesprek te gaan, nodigt de gemeente iedereen uit voor het derde Energiecafé op woensdagavond 12 juni.

Waar en hoe laat?

Het energiecafé vindt plaats in de voormalige kerk De Boecop in De Steeg (Hoofdstraat 15 – ingang kerk). Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom voor koffie en thee. Het officiële programma start om 19.30 uur. Om uiterlijk 22.00 uur wordt de bijeenkomst afgerond en is er tijd voor nabeschouwing onder het genot van een drankje. Aanmelden kan via [email protected] onder vermelding van ‘aanmelding energiecafé’.

Programma

De bijeenkomst start met een korte toelichting op de stand van zaken: wat is er gebeurd in Rheden en welke ontwikkelingen zijn er op regionaal en landelijk niveau? Vervolgens wordt aangegeven waar er in Rheden, vanuit wet- en regelgeving, mogelijkheden zijn om zelf energie op te wekken. Aansluitend wordt met elkaar bekeken wat criteria zouden kunnen zijn, hoe verschillende vormen van grootschalige duurzame energieopwekking, zoals zonnevelden en windmolens, kunnen worden ingepast in het landschap. Met andere woorden: waar rekening mee te houden bij de keuzes die gemaakt worden?

Klimaat- en energieprogramma

Wethouder Dorus Klomberg is verantwoordelijk voor onder andere de Rhedense klimaataanpak. Dorus Klomberg: “Ons programma klimaat en energie geeft de opgaven weer waar we voor staan en hoe we die willen aanpakken. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties spelen daar een belangrijke rol in. We werken nu aan voorwaarden om grootschalige opwekking van duurzame energie mogelijk te maken. Rekening houdend met het mooie landschap en de kwetsbare natuur. We vinden het belangrijk dat Rhedense inwoners en bedrijven ook participeren en profiteren van grootschalige opwekking. Ik ga daarom graag met iedere initiatiefnemer in gesprek”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen