Behoud laanbomen Middachterallee: Gemeente Rheden neemt maatregelen

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG/ELLECOM – Voor het behoud van de beukenlaan aan de Middachterallee, tussen De Steeg en Ellecom, is het belangrijk dat er niet tussen de bomenrij gelopen of gereden wordt. Daarom neemt de gemeente een aantal maatregelen.

Begin deze week zijn er borden geplaatst die voetgangers en ruiters er op wijzen dat zij gebruik moeten maken van de verharde weg en het fietspad. Zij kunnen ook gebruik maken van de berm aan de buitenkant van de fietspaden.

Borden en obstakels

Naast de borden bij de dubbele bomenrijen aan beide kanten van de weg, plaatst de gemeente ook enkele obstakels om de doorgang te bemoeilijken. Verder worden er flyers uitgedeeld bij de maneges in de buurt om ruiters hierop te wijzen. Deze maatregelen zijn nodig om  langer te kunnen genieten van deze mooie karakteristieke beukenlaan.

Geschiedenis

De beuken in de Middachterallee hebben het de afgelopen decennia moeilijk gehad. Vooral de bodem is erg gevoelig en uit onderzoek blijkt dat de bodem erg verdicht is. Dit komt vooral door de paarden met of zonder rijtuig. Historisch onderzoek laat zien dat dit vroeger ook al zo was. Daarom zijn er in 1765 tussen de bomenrijen extra bomen geplant om te voorkomen dat er met paard en wagen werd gereden. Om de laan gezond te houden, is het belangrijk dat de grond tussen de bodem met rust wordt gelaten.

Op de foto is te zien hoe Marc Budel, Wethouder openbare ruimte en erfgoed, meehelpt bij het plaatsen van het eerste bord aan de Middachterallee in De Steeg.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Bord Middachterallee Marc Budel

'
article
143820
Niet meer tussen de bomenrijen lopen of rijden
DE STEEG/ELLECOM – Voor het behoud van de beukenlaan aan de Middachterallee, tussen De Steeg
https://rheden.nieuws.nl/gemeenteberichten/143820/behoud-laanbomen-middachterallee-gemeente-rheden-neemt-maatregelen/
2019-06-27T10:00:33+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/06/27095658/Bord-Middachterallee-Marc-Budel-gemeente-Rheden.jpg
bescherming, gemeente Rheden, Laanbomen, Marc Budel, Middachterallee, rheden.nieuws.nl
Gemeenteberichten, Nieuws