Onderzoek naar een TOP in Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Het college van B&W heeft besloten te onderzoeken of het haalbaar is een Toeristisch Overstap Punt (TOP) te realiseren bij het dorp Rheden.

Een TOP kan er voor zorgen dat het winkelgebied van Rheden meer profiteert van bezoekers en recreanten aan de omliggende natuurgebieden. Dat staat in de gemeentelijke detailhandel-structuurvisie die onder andere is opgesteld samen met de Ondernemersvereniging Rheden-De Steeg (ORDS) en het Rhedens Dorpsbelang. Inmiddels heeft een extern bureau een onderzoek gedaan of een TOP bij het dorp Rheden wenselijk is. Uit dit onderzoek blijkt dat een TOP een positief effect kan hebben op het winkelgebied als je vanuit een TOP zicht hebt op het winkelgebied en de afstand tussen een TOP en het winkelgebied klein is.

Overleg met omwonenden

Het college heeft nu besloten te onderzoeken welke locatie het meest geschikt is voor een TOP. De uitkomsten van dit onderzoek wordt in het voorjaar voorgelegd aan de omwonenden.

Rivierklimaatpark en de Zuidflank

Het realiseren van een TOP sluit aan bij de plannen voor het Rivierklimaatpark en de Zuidflank. In de ontwerpstructuurvisie Rivierklimaatpark staat o.a. dat er herkenbare gebiedsentrees moeten komen van waaruit het Rivierklimaatpark recreatief beleefd kan worden.

Wat is een TOP

Een Toeristisch Overstap Punt  is een parkeervoorziening (voor auto’s) bij het startpunt van verschillende toeristische routes zoals wandelroutes en fietsknooppuntennetwerk. Dichtbij zijn er voorzieningen aanwezig. Een TOP is als locatie goed vindbaar en herkenbaar.

Wethouder Ronald Haverkamp:

“Ik denk dat een TOP een goede boost kan geven aan de (toeristische) middenstand en het bedrijfsleven in Rheden. Maar we zullen bij de locatiekeuze wel zorgvuldig en in goed overleg met omwonenden moeten kijken waar we een TOP gaan realiseren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen