Ook financiële hulp voor sportverenigingen, stichtingen en fitnessclubs

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Het eerder aangekondigde noodloket voor ondernemers van het ministerie van Economische Zaken wordt ook opengesteld voor sportclubs. Dat werd op 26 maart bekend. Sportverenigingen, stichtingen en fitnessclubs kunnen net als ondernemers een éénmalige tegemoetkoming van €4.000 ontvangen voor hun vaste lasten.

Het noodloket zet in op het niet meer kunnen betalen van vaste lasten vanwege maatregelen rondom het Coronavirus. Op dit moment werken de Rijksoverheid en de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) de regeling uit. Het is op dit moment nog niet mogelijk om een aanvraag te doen. Zodra de regeling opengesteld is komt deze informatie beschikbaar via de website www.rvo.nl en via www.kvk.nl

Voorwaarden tegemoetkoming

Een aantal voorwaarden zijn al bekend:

  • Om in aanmerking te komen moet er sprake zijn van een fysieke inrichting buiten het eigen huis waar werkzaamheden worden verricht.  
  • De ontvanger mag zelf bepalen waar het geld aan wordt uitgegeven. Het te ontvangen bedrag is een éénmalige gift van het kabinet, met oog op vaste lasten die betaald moeten blijven worden terwijl inkomsten teruglopen of stil vallen.
  • Er moet sprake zijn van doorlopende lasten, zijnde niet de personele lasten.

Voor ZZP’ers wordt gewerkt aan een aparte regeling.

Meer informatie over het noodloket is te vinden op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen/noodloket.

Uitstel van gemeentelijke belastingen

De gemeente Rheden maakte eerder al bekend dat ondernemers uitstel van betaling kunnen aanvragen voor de gemeentelijke belastingen: de onroerendzaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing. Ook deze mogelijkheid is er voor sportclubs, verenigingen en stichtingen. Het indienen van een aanvraag voor uitstel gemeentelijke belastingen is mogelijk t/m 31 juli 2020. Meer informatie is te vinden op www.rheden.nl/corona-informatievoorondernemers.

Huur sportaccommodaties via gemeentelijk Sportbedrijf Rheden

Door de maatregelen zijn alle gemeentelijke sportaccommodaties voorlopig gesloten. De gemeente brengt op dit moment de mogelijke (financiële) gevolgen in kaart. Zodra hier duidelijkheid over is ontvangen sportclubs daar informatie over.

“Ook voor verenigingen, stichtingen en ondernemers in de sport hakt het Coronavirus er stevig in. Als gemeente proberen wij de helpende hand toe te steken. Achter de schermen ben ik daar samen met mijn medewerkers druk mee bezig. Laten we positief blijven, deze wedstrijd winnen wij samen,” aldus Marc Budel, wethouder Sport & Bewegen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen