Invulling Zuidflank Rheden stapje dichterbij

Foto: gemeente Rheden

RHEDEN – Door het ondertekenen van de bouwteamovereenkomst met infrabedrijf NTP komt het opknappen van de groene zuidrand van het dorp Rheden weer een stap dichterbij.

De gemeente Rheden gaat samen met NTP aan de slag met een deelproject van het masterplan Zuidflank. In het masterplan staan ideeën die zijn opgehaald bij eigenaren, verenigingen en inwoners voor het gebied dat loopt van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse haven. Het projectgebied heeft verschillende elementen met onder andere sportvelden, een openluchtzwembad, de entree van het dorp Rheden vanaf de snelweg A348, direct aanwonenden en tot slot heeft het gebied ook een landelijk karakter.

Totaalontwerp voor nieuw dorpspark

De eerste veranderingen in de Zuidflank zijn inmiddels te zien. Zo is de boomgaard opgeknapt en toegankelijk gemaakt en zijn de werkzaamheden voor de natuurspeelplaats in volle gang. Eind dit jaar is de planning om de parkeerplaats bij de natuurspeelplaats te verkleinen om hier een fraaie toegang tot het dorpspark te maken. Om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de Zuidflank, gaat de gemeente samen met NTP een landschappelijk totaalontwerp voor een nieuw dorpspark voor Rheden opstellen. Twee onderdelen van dit totaalontwerp worden daarna daadwerkelijk uitgevoerd. Dat zijn: een representatieve en veilige dorpsentree ter hoogte van de Oranjeweg met de snelweg A348 en de aanleg van een recreatief pad door het hele gebied. Het ontwikkelen van het totaalontwerp gebeurt in overleg met alle partijen door het instellen van een klankbordgroep. Inwoners die mee willen doen met de klankbordgroep, kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 4 september 2020 via www.rheden.nl/zuidflank.

Planning

Er wordt nu eerst gestart met het maken van totaalontwerp van het nieuwe dorpspark en eind dit jaar moet het ontwerp klaar zijn. In 2021 kunnen dan de werkzaamheden voor de dorpsentree en het recreatieve pad starten. De planning is dat deze werkzaamheden eind 2021 klaar zullen zijn.

Wethouder Ronald Haverkamp:

“Ik ben blij dat we nu écht aan de gang gaan met de Zuidflank in Rheden. Er is al veel en lang nagedacht en gesproken over wat hier aan de zuidrand zou kunnen komen. De eerste veranderingen zijn ook al zichtbaar met de komst van de natuurspeelplaats en de opgeknapte boomgaard. Maar nu gaan we, in overleg met eigenaren, verenigingen en inwoners het ommetje door de Zuidflank realiseren zodat iedereen een mooie wandeling door het hele gebied kan maken. Met de komst van een representatieve entree krijgt Rheden de toegang tot het dorp en de Posbank die het verdient.”

Kijk voor meer informatie en het masterplan op www.rheden.nl/zuidflank.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden