Rachel Van Gessel-Smit 100 jaar!

DIEREN – Op zaterdag 21 februari om 14.00 uur bezocht locoburgemeester Tjebbe Vugts mevrouw Rachel Van Gessel-Smit ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag.

Mevrouw Rachel Van Gessel-Smit is geboren op 21 februari 1915 in Abbenbroek. Ze werd al jong wees en is met haar zusje opgegroeid bij een tante in Dieren op de hoek van de Kruisstraat en Zutphensestraatweg.

Op haar 16e ging mevrouw Van Gessel werken in Arnhem. Toen zij 18 was vertrok ze naar Amsterdam, net als Gerard Van Gessel uit Dieren. Zij ontmoetten elkaar weer in Amsterdam en trouwden uiteindelijk.

Mevrouw Van Gessel werkte als cheffin bij de destijds prestigieuze hoedenzaak van Van den Brink in de Kalverstraat. Zij ging voor de winkel 2 maal per jaar naar Parijs. Toen haar enige zoon in 1954 werd geboren is mevrouw Van Gessel gestopt met werken. In 1965 werd zij al jong weduwe en is nooit meer hertrouwd.

Toen ze 98 jaar was, verhuisde mevrouw Van Gessel weer terug naar Dieren en woont nu aan de overkant van de straat van de plek waar zij is opgegroeid.

Haar hobby’s waren autorijden en tv kijken. Zij reed nog tot haar 93e auto, maar door haar slechte ogen, moest zij hier noodgedwongen mee stoppen. Ook tv kijken gaat niet meer.

Buiten een pijnlijk knie verkeert mevrouw Van Gessel in prima gezondheid.

Zutphensestraatweg 21-2-15   004

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen