Beestenboel in de aula van Verzorgingshuis De Biesdel

VELP – Dinsdag 7 oktober was het extra druk in de aula van verzorgingshuis De Biesdel bij het koffie drinken van de bewoners. De bewoners werden namelijk verrast door een bezoek van leerlingen van het Groenhorst College uit Velp.

Zij volgen de opleiding dierenverzorging en hadden hun dieren mee genomen om de bewoners er kennis mee te laten maken.
De Studenten hadden diverse aaibare dieren mee genomen, een pony, hond, konijnen, cavia’s, muizen en zelfs een slang. Het was fantastisch om te zien hoe de ouderen hierop reageerden, en genoten van de warmte en zachtheid van de dieren.
Vooral het aanhalen, aaien en vast houden van de diverse dieren vonden zij geweldig, hierbij kwamen regelmatig de herinneringen van vroeger terug, waardoor de verhalen van vroeger weer tot leven kwamen. Sommige bewoners durfden zelf een slang over zich heen te laten kruipen of vast te houden.
dvrcdwso1nf49roc2689ngrr8
Menig oudere bewoner had een konijn op schoot of in de arm, ook de pony trok veel aandacht naar zich toe, eerst buiten maar later mocht het ook even naar binnen aan de koffie tafel waar het door vele geaaid werd onder het genot van een kop koffie.
Het bezoek van de Groenhorstdieren met hun verzorg(st)ers duurde ongeveer anderhalf uur, anders zou het te lang zijn geworden voor zowel de dieren als de bewoners. 
Meer informatie over de  school en opleidingen is te vinden op www.groenhorstvelp.nl en www.facebook.com/groenhorstvelp.nl. Meer informatie over de Biesdel op
http://www.innoforte-zorg.nl/de-biesdel.html
Het was wel een verlate dierendag (4 okt) maar de mensen genoten er niet minder om, een geslaagde dag voor initiatiefneemster mevrouw Dijkstra van de Biesdel.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
cpogmhv9ly6fzwvq1wr0yubn6
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen