Rheden eet smakelijk; Grieks met een variatie

Foto: Rita Willaert via Foter.com CC BY

COLUMN –  Deze week wordt er prachtig weer voorspeld. Alle reden om als je niet hoeft te werken de natuur in te trekken, iets sportiefs te doen of met een boekje in de zon te zitten. In ieder geval niet al te lang in de keuken achter hete pannen.

Vanavond eet uw columnist een frisse Italiaanse salade met sinaasappel en vijgen. Stukje brood (ciabatta) erbij en bijvoorbeeld entrecote al dan niet via de BBQ met een paddenstoelensausje erover. Heel aardig zijn de variaties op klassieke gerechten.

In dit geval een typisch Griekse salade met feta, tomaat, rode ui en olijven maar dan net iets anders opgediend en een tweede broodje met eiersalade en zalm. Heel lekker maar pas wel op met uw zondagse kleren. Zijn er al weer watermeloenen? Dan is deze variant niet te versmaden: zomerse salade met watermeloen, feta en olijven.

Het plezier zit in de paar extra ingrediënten en de andere opmaak, die ervoor zorgt dat u een geheel nieuwe maaltijd op tafel heeft staan.

Over het nagerecht hoeft u ook niet moeilijk te doen: na het eten een lekkere wandeling of een stukje fietsen als het maar langs één van prima ijsboeren van onze dorpen is. Blijft u liever thuis dan kunt u met vers fruit en een stukje kaas rustig uitbuiken in uw tuin tot het te koud wordt om buiten te zitten.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen