Getuigen gezocht van heidebrand op Worth-Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl, Gerd Jan Dorland

RHEDEN – Dinsdagavond rond 21.50 uur hielden 2 motor- of scooterrijders zich verdacht op bij een bospad aan de Burgemeester Bloemersweg in Rheden. Direct daarop was er een heidebrand. De bestuurders vertrokken vervolgens. De politie zoekt deze 2 personen.

Een getuige heeft twee mannen zien staan die op dat moment een wit en de ander een zwart motorpak droegen. Kort na hun stop op de heide vertrok het duo weer, daarna volgde een heidebrand op de plaats waar zij hadden gestaan. De brandweer was met meerdere voertuigen snel ter plaatse en kon het vuur blussen. Het afgebrande oppervlak beslaat 150×50 meter.

Heeft u dit duo gezien?

De politie heeft met enkele voertuigen in de omgeving uitgekeken naar beide motoren/scootersrijders. Dat leverde op dat moment niets op.

Een specifiekere plaatsaanduiding voor eventuele getuigen die de motorrijders rondom dat tijdstip mogelijk gezien hebben: de heide is te bereiken vanaf de splitsing Beekhuizenseweg / Burg. Bloemersweg en ligt 2,1 km verderop.

Samen alert blijven

In droge periode is de brandweer extra alert in verband met de kans op natuurbrand; zij vragen bezoekers en recreanten om naast het volop genieten van de natuur, samen met hen alert te zijn op mogelijke natuurbrand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen