Inschrijving Posbank Cross-Duathlon gestart

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op zaterdag 30 september kunnen mountainbikers, (trail)runners, du- en triathleten zich opmaken voor één van de mooiste en spectaculairste Cross-Duathlon wedstrijden in Nederland.

Vanaf 4 juni, 19.00 uur is het mogelijk om in te schrijven voor de 4e editie van dit multisport-evenement bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Via de website www.posbankcrossduathlon.nl zijn er 300 startplekken te vergeven.

Sfeervolle ambiance

Met als uitvalsbasis het terrein van scoutinggroep Markesteen en Buitenplaats Beekhuizen in Velp staat het evenement garant voor een unieke sfeer. Deelname aan de Cross-Duathlon is voor zowel recreatieve deelnemer als topatleet een schitterende belevenis.

Afgelopen jaar wist het evenement deelnemers te trekken uit alle provincies en maar liefst 115 verschillende woonplaatsen. De Posbank Cross-Duathlon geldt voor veel deelnemers als meest enerverende en sfeervolle cross-duathlon op de kalender.

Afstanden

De pittige ‘Lange afstand’ bestaat uit 7 km hardlopen, 21 km mountainbiken en 3 km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5 km hardlopen, 10 km mountainbiken en 2 km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Parcours

Met de vele enthousiaste reacties van afgelopen jaar is besloten om een vrijwel identiek parcours aan te houden. Het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes.

Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de vele hoogtemeters die moeten worden bedwongen. De startklim met een hoogteverschil van 30 meter is voor de atleten de scherprechter, welke onder het toeziend oog van de toeschouwers vier tot zes keer moet worden beklommen.

Inschrijving

Via de website van de Posbank Cross-Duathlon is inschrijving mogelijk tot en met 21 september of wanneer het maximaal aantal deelnemers van 300 is behaald. Inschrijven is mogelijk vanaf € 13,50 p.p.

Meer informatie en inschrijvingen via www.posbankcrossduathlon.nl

Dossier: Posbankloop
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen