Kinderen houden straten schoon tijdens Avond4daagse Velp

Foto:

VELP – Kinderen die van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni in Velp de Avond4Daagse lopen, zorgen voor schone straten. Niet alleen nemen ze hun eigen afval mee, ze rapen ook zwerfafval op.

Schoon

Met behulp van afvalzakken en slimme opruimtips van de landelijke campagne Supporter van Schoon laat gemeente Rheden zich van haar schoonste kant zien.

Afval verzamelen

Bij de start van de Avond4Daagse krijgen wandelaars vuilniszakken uitgedeeld. Hiermee kunnen ze klokhuizen, schillen, blikjes en ander afval verzamelen. Bij start en finish staan bakken om het afval in op te ruimen.

Tips

Kinderen en ouders hebben ook van de scholen handige tips gekregen. Neem bijvoorbeeld snacks in een broodtommel en water in een bidon mee, dat scheelt veel afval. Op deze speelse manier leren kinderen tijdens dit gezellige evenement dat opruimen heel normaal is en dat is weer goed voor onze toekomst. Want: jong geleerd, is oud gedaan!

Kliko Beats

Vrijdag is de laatste dag van de Avond4daagse in Velp. Dan treedt rond zes uur bij speelplaats Ons Akkertje aan de Dr. Van der Feltzlaan in Velp de Kliko Beats op: een schone en duurzame drumact. Geheel in het teken van een schone Avond4Daagse zorgen zij voor een energieke start van de laatste etappe.

Afstanden
10 km 18.00 uur
5 km 18.00 uur

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen