Rheden eet smakelijk; Rheden Nieuws eet bij Rossetti

Foto: Wine Dharma via Foter.com

COLUMN – Als uw columnist rond vijf uur door de Emmastraat in Velp fietst, ziet hij bij mooi weer een Italiaans tafereel. Aan een grote tafel zit het team van Rossetti geamuseerd, smakelijk en met wijde armgebaren samen te eten. Er wordt gelachen en gedronken.

Aan het eind van de avond als uw columnist zijn hond uitlaat en de gasten van Rossetti tevreden naar huis zijn, geniet het personeel nog even na met een glas. Ze hebben nog steeds plezier met elkaar.

Lea en Gianluigi hebben vijf jaar geleden een matig lopend Italiaans restaurant overgenomen en zijn goed Italiaans eten gaan bereiden. Naast in de houtoven gebakken pizza’s, is er zowel in voor-, hoofd- als nagerechten een ruime keus. Er zijn bovendien wekelijks wisselende gerechten op de kaart. Wijn is per glas, karaf of fles te bestellen; van voordelig tot voor echte liefhebbers is er keus.

Sfeer!

Het is vooral de sfeer die het aantrekkelijk maakt om bij Rossetti te eten. Het jonge team is vrolijk maakt onderling grapjes en stellen de klanten op hun gemak op een spontane vriendelijke wijze. Zo word je welkom geheten met een bruschetta waar het al direct duidelijk wordt dat alles vers is. De toast is warm, tomaten rijp en zoet, basilicum vers gesneden, peper en zout vers gemalen. Het uitzwaaien gebeurt vaak na een glaasje zelfgemaakte limoncello…, ja…,  van de zaak!

Recent hebben Gianluigi en Lea de zaak opnieuw ingericht. Op de vraag of dat niet een hele gok is met het uitbreidende restaurantaanbod in Velp, lacht Lea: “Het maakt toch uit als je een Italiaanse kok (Luca) in de keuken hebt, dan blijven mensen komen. Italianen hebben namelijk een prima smaak!”

Rheden eet smakelijk!