Rhedelijk Cultureel luidt de klok

Foto: Rhedelijk Cultureel

RHEDEN – “Rhedelijk Cultureel luid de klok.” Dat klinkt spannend, maar het is leuk! Het tweede seizoen van de jonge stichting wordt op 8 en 9 juli namelijk afgesloten met een prachtige voorstelling waar professionals en talentvolle jongeren samen optrekken.

We doen het goed!

Stichting Rhedelijk Cultureel kijkt terug op twee seizoenen waarin zij een explosieve groei heeft doorgemaakt. Directeur Jowin Heemskerk: ‘Van zes naar honderdtwintig leerlingen in twee seizoenen tijd. Dat is iets waar we enorm trots op zijn. We doen het goed. En dat komt op de eerste plaats door alle deelnemers die enthousiast worden van onze lessen en projecten. Maar we laten ons ook graag zien, trekken graag met andere partijen op en werken structureel met een talentontwikkelingssysteem. En dat maakt weer dat we mooie dingen kunnen laten zien, bijvoorbeeld onze musical ‘Je Suis Quasimodo.

Er wordt keihard gewerkt

Dat de jonge stichting kunsteducatie hoog in het vaandel heeft blijkt tijdens de repetitie. Er wordt keihard gewerkt. Componist Marije Heemskerk geeft strak leiding aan de vijfentwintig talenten. En ze knallen het verhaal van de klokkenluider van de Notre Dame door de repetitieruimte. ‘Indrukwekkend en hartverwarmend. Mooi hoe jongeren op deze manier een verhaal kunnen vertellen dat ertoe doet’, zegt de professionele actrice Simone IJzerman die de rol van Esmeralda zal spelen.

Quasimodo in De Boecop

Met twaalf professionals die de talenten ondersteunen wordt de nieuw geschreven musical meer dan een talentenproject. Rhedelijk Cultureel kan dankzij bijdrages van het VSB-fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Rabobank en Cultuurbedrijf RiQQ inzetten op een voorstelling die niet zou misstaan in een theater. Maar dat is wellicht een gedachte voor een volgende productie. Toepasselijk genoeg speelt ‘Je Suis Quasimodo’ op 8 en 9 juli in een kerk, De Boecop, in De Steeg.

Wat een heerlijke, energieke sfeer!

De repetitie wordt beëindigd en de spelers praten uitgelaten na over de voorstelling, maar ook de examens, de Nacht van het Verhaal (op vrijdag 23 juni in Dorpskerk Rheden) en de aanstaande CD-opname. Flyers, posters en kortingsbonnen worden gretig afgenomen. Een drumstel wordt nog even snel door de hele cast opgeruimd. Een half uur later worden eindelijk de lampen uitgedaan. Wat een heerlijke, energieke sfeer!

Informatie over de kaartverkoop en deze voorstelling kan iedereen vinden op: http://www.rhedelijcultureel.nl/quasimodo.

Je Suis Quasimodo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen