Duiken in andermans paperassen

Foto: Humanitas

RHEDEN– Soms lukt het mensen niet de thuisadministratie op orde te houden. De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen hen deze weer op orde te brengen. Vind jij het ook leuk om in andermans paperassen te duiken? Meld je dan aan als Humanitas-vrijwilliger.

De vrijwilliger brengt samen met de hulpvrager structuur in de administratie. Wekelijks helpt de vrijwilliger de inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Bovendien kijken ze samen van welke extra voorzieningen de deelnemer gebruik kan maken, zoals huursubsidie of zorgtoeslag.

Met zijn tweetjes maken zij een overzichtelijk huishoudboekje met als doel dat de deelnemer zelf weer de weg kan vinden in de thuisadministratie.

Humanitas helpt iedereen, ook anderstaligen. Humanitas vindt het daarom fijn dat tevens vrijwilligers zich aanmelden die andere talen machtig zijn. De vrijwilligers worden scholing aangeboden om zo goed mogelijk op coachende wijze de deelnemers te ondersteunen.

Voor meer informatie: Loket Vrijwilligerswerk – Maud van Braam, tel. : 06 115 946 70, [email protected] of mail Astrid de Koning, de coördinator van Humanitas Thuisadministratie: [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen