Grote belangstelling bij de officiële opening van buurttuin in Rheden

RHEDEN – Grote belangstelling afgelopen zaterdag 24 juni bij de officiële opening van de Buurttuin aan de zwarteweg 6 in Rheden door wethouder Ronald Haverkamp.

Na iets meer dan twee jaar geleden, is na het eerste contact met de buurt van de Zwarteweg en de gemeente Rheden een plan gevormd voor het braakliggend stuk grond van zo’n 1100 vierkante meter.

Het moest een buurttuin tuin worden voor alle buurtbewoners en er moesten een aantal parkeerplaatsen komen om eventuele overlast te voorkomen in de straat.

Een groep vrijwilligers vormde een tuincommissie, zij maakte een plan voor de inrichting van de tuin. De gemeente zorgde dat de grond geschikt werd gemaakt voor de moestuin, borders en een grasveld, waar kinderen kunnen spelen met daarop een grote zandbak.

De gemeente leverde struiken en bomen en zaaide het grasveld in. Het resultaat is een prachtige natuurlijke tuin geworden met borders vol vlinder- en bijenplanten, een pluktuin met vele kleurrijke bloemen en planten een moestuindeel en vele vogelhuisjes in verschillende bomen. De vrijwilligers verzamelde allerlei planten en kweekte honderden bijen- en vlinderplanten.

Nog niet alles is klaar

De komende tijd wordt de tuin verder ingericht. Mensen die een handje willen helpen kunnen contact opnemen met Mieke Hendriks via e-mail. [email protected].

Nadat initiatiefnemer Giel Hendriks iedereen hartelijk welkom had geheten bedankte hij in zijn toespraak alle buurtvrijwilligers en medewerkers van de gemeente Rheden die veel werk hadden verzet in deze nu prachtige tuin en hoopte dat vele er veel plezier in en aan zullen beleven en hun bijdrage zullen blijven geven om het mooi te houden en waar kan nog verder uit te breiden.

Wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden had de eer samen met Mieke Hendriks om 11.00 uur het bord met de naam van de tuin te onthullen door het doek te verwijderen. Waarna de naam zichtbaar werd namelijk: “Buurttuin Zwarteweg”.

Hierna konden de vele buurtbewoners de tuin bewonderen en was er wat te drinken en wat lekkers. Voor meer informatie kijk op: http://www.facebook.com/zwarteweg6 https://www.instragram.com/buurttuin

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen